Ексклюзиви
вівторок, 01 листопада 2016 15:47

У Києві збираються спалити книгу українського письменника

30 листопада у столичному мистецькому просторі Izone, що є проектом фонду "Ізоляція", буде представлено нову книгу Євгена Мінка та Валерія Мілосердова "Я, Анна Чиллаґ".

"Анна Чиллаґ" ― торгова марка засобів для догляду за волоссям, популярних в Європі на зламі XIX-ХХ століть. Образ Чиллаґ був відомий жителям всіх імперій, в яких протягом кількох десятиліть постійно друкувалася газетна реклама цих засобів. У новій книзі фігура Чиллаґ переосмислюється як ключ до розуміння ХХ століття.

Книгу, що вийшла українською та російською мовами, можна буде придбати тільки в цей день.

 

Представлення книги відбудеться під час виставки фотографій Валерія Мілосердова, що є візуальною частиною видання, і доповіді Євгена Мінка "Шизофренія і XX століття".

Як кажуть автори, книга стане заручником економічних відносин з аудиторією: "Це паралель з нинішнім статусом людини як об'єкта ― оскільки кожен з нас в будь-який момент свого життя є заручником як економіки, так і глобальної системи влади, насильства і тероризму". І тому у фіналі перформансу книги і фотографії, що залишилися непроданими за час акції, обіцяють знищити шляхом спалення.

Євген Мінко ― член Міжнародного товариства психологічних і соціальних підходів до психозів. У минулому журналіст, головний редактор журналу "Телекритика", а також куратор і учасник мистецьких проектів. Автор книг, серед яких ― "Діалоги тварин" (спільно з Наталією Влащенко) і "Хуаянь", котру в ЗМІ називали найскандальнішою українською книгою 2015-го року.
Автор: Дмитро Сергєєв
  Євген Мінко та Валерій Мілосердов
Євген Мінко та Валерій Мілосердов

Валерій Мілосердов ― український фотограф і фоторедактор, працював у засобах масової інформації СРСР і України. Його серія документальних фотографій "Покинуті люди" (про проблеми шахтарів Донбасу) отримала спеціальну премію журі фестивалю візуальних мистецтв @Images (1995, Веве, Швейцарія). Автор персональних і учасник колективних виставок в Україні, Швейцарії, Словаччини, Росії, ОАЕ, Грузії.

"Я, Анна Чиллаґ" присвячена Вадиму Руднєву ― філософу, автору численних праць із семіотики та психопатології, досліднику зв'язків божевілля і культури. Руднєв назвав твір Мінка та Мілосердова "прекрасною, страшною книгою".

Зараз ви читаєте новину «У Києві збираються спалити книгу українського письменника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі