середа, 06 листопада 2013 11:13

У Києві вперше показують роботи британського гуру пейзажної фотографії
10

Уперше українці мають можливість побачити оригінальні роботи Майкла Кенна - майстра художньої фотографії. Його пейзажі вже понад 30 років є зразком для безлічі фотохудожників. І його без перебільшення називають справжнім гуру сучасної чорно-білої фотографії.

У галереї "Brucie Collections" представлені невеликі відбитки чорно-білих пейзажів. Простір у знімках здається упорядкованим і надзвичайно "тихим".

Майкл Кенна народився у 1953 році у англійському містечку Ланкашир. Кілька років британець провчився в семінарії. Але згодом поступив в Лондонський коледж фотомистецтва і більше не думав про кар'єру священника. Переїхав після навчання в США і влаштувався асистентом до "королеви фотодруку" Рут Бернхардт. І з часом випрацював свій неповторний авторський стиль.

Більшість своїх кадрів він знімає на довгих витримках, часто залишаючи камеру з відкритим затвором на 10-12 годин. Таким чином вона спостерігає ті процеси, які відбуваються навколо, зізнається Майкл Кенна в одному з інтерв'ю:

"Мені цікаво спостерігати рух речей, цікаво, як летить листя й рухається трава, як змінюють своє розташування на небі зірки і планети. Я часто залишаю камеру з відкритим затвором на 10-12 годин, щоб вона спостерігала ці процеси. Вода на моїх фотографіях перетворюється на спокійну поверхню, а сніг або дощ стають туманом".

Сьогодні Майкл Кенна живе і працює в Сіетлі, проводячи багато часу у пошуках сюжетів для своїх робіт по всьому світу.

Витсавка в "Brucie Collections" триватиме до 8 грудня. Роботи фотохудожника можна не лише побачити, а й придбати. Галерея працює щодня з 11 ранку.

Зараз ви читаєте новину «У Києві вперше показують роботи британського гуру пейзажної фотографії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі