четвер, 22 січня 2015 14:53

У Києві відкрили виставку художників-близнюків
29

Фото: Тарас Подолян

21 січня у столичному музеї ім Тараса Шевченка відкрилася виставка "ART TWINS". На ній показують картини та скульптури митців-близнюків.

"Малювати почали у 7 років. Мені це заняття дуже подобалося, а Каті не дуже. У першому класі попросила маму відвезти мене у художню школу. Дуже хотілося, але сама боялася туди іти. Мама попросила сестру: "Катічка, сходи з Танею на заняття один разочок. Їй самій страшно". Сестра погодилася. Після першого заняття сама записалася у школу. Разом її і закінчили", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua художниця Тетяна Очередько. Разом із сестрою Катериною показують на виставці серії своїх графічних робіт.

"Коли із сестрою малюємо у різних місцях, роботи виходять схожими: однакова гама, один і той же напрямок. Згодом вирішили працювати лише разом. Зразу домовляємося: ти малюєш це, а я — інше. Так роботи завжди виходять різними. Поза малюванням інший час стараємося проводити нарізно, щоб ввечері було про що поговорити. Якось сестра сама поїхала відпочивати у Крим. Весь час дзвонила одна одній одночасно і через це не могли додзвонитися. Щоб таки поговорити із Катею, просила маму її набрати. Казала їй: "Вже 20 хвилин не можу до тебе додзвонитися. З ким ти так довго розмовляєш?". Вона відповідала: "А я весь цей час тобі дзвонила", - додала вона.

Брати-близнюки Єгор та Андрій Озюменки представили на виставці свої скульптури. Зовні митці дуже схожі. Відрізняються лише зачісками.

"Нас із братом часто плутають, але ми навчилися використовувати це собі на користь. Якось треба було терміново їхати за кордон, а термін дії мого паспорту закінчився. Довелося їхати з братовим. Паспорт перевіряли 4 рази, але ніхто нічого так і не запідозрив", - поділився Єгор Озюменко.

"Ліпити почали у 5 років. Наш батько займався скульптурою і постійно приносив додому багато пластиліну. Іграшок у нас не було, доводилося ліпити їх із цього матеріалу. Робили із пластиліну величезні замки, фортеці і човни, на яких каталися пластилінові чоловічки", - додав він.

На виставку завітав екс-президент Леонід Кучма. Експозицію відкрили за сприяння його благодійного фонду "Україна".

"І чого ці італійці так голубів люблять? Від же нічого хорошого немає. Тільки гадять скрізь", - так прокоментував Леонід Данилович картину "Полохливі голуби" Тетяни Очередько. На ній були намальовані голуби на одній із італійських площ.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкрили виставку художників-близнюків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі