пʼятниця, 23 травня 2014 14:15

У Києві відкрили скульптуру ворона-інтелігента
6

Фото: Світлана Корженко

Сьогодні у сквері на розі вулиць Олеся Гончара та Великої Житомирської відкрили скульптуру ворона-інтелігента. Зробив її столичний скульптор Костянтин Скритуцький.

"Ворон символізує інтелігенцію, яка має владу і вміє розумно неї розпоряджатися. Цей ворон — особливий київській інтелігент, який увібрав у себе мудрість багатьох поколінь і зберіг розсудливість і точність в оцінці дійсності", - розповів Костянтин Скритуцький кореспонденту Gazeta.ua.

"Почав працювати над скульптурою у січні цього року. Закінчив роботу минулого тижня. Багато разів ворона довелося переробляти, бо ніяк не зміг знайти потрібний образ. Ворон — не є символом інтелігенції. Але мені хотілося зобразити її саме у цьому образі", - додав він.

Скульптура вилита із бронзи. До бетонного постаменту вона прикріплена міцною арматурою.

"Скульптуру міцно закріпити до основи, аби вандали не змогли її пошкодити чи зняти. Ворон вийшов важким. На постамент ставили його втрьох", - поділився Скритуцький.

"Зараз працюю над проектом "Парк казок" у столичному пару Пушкіна. Там створюю кілька скульптур за мотивами казок Олександра Пушкіна. Недавно відкрили скульптуру у вигляді голови богатиря із казкової поеми Пушкіна "Руслан і Людмила". Діти були просто у захваті. Бо у цю голову можна залазити і вже з неї спускатися на гірці", - додав скульптор.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкрили скульптуру ворона-інтелігента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі