пʼятниця, 18 січня 2013 14:25

У Києві та Одесі покажуть п'ять найгучніших французьких комедій року
5

Велика вечірка
Фото: Фото: arthousetraffic.com
Психи
Кохання на кінчиках пальців
Рай чудовиськ
Шерех кубиків льоду

24 січня в Україні розпочнеться фестиваль "Вечори французького кіно". Це щорічна колекція найгучніших французьких кінопрем'єр року. Усього покажуть п'ять повнометражних фільмів-комедій: любовну, вінтажну, чорну, сімейну драмедію та комедію в стилі панк.

"Кохання на кінчиках пальців" - гарна історія з життя провінційної Франції середини ХХ століття, коли мода і міське життя були особливо яскравими і барвистими. Це історія заміжньої домогосподарки Рози, яка зустрічає красеня Луї.

"Шерех кубиків льоду" - фільм культового і легендарного режисера та письменника Бертрана Бліє, чорна комедія з головним французьким актором останнього року Жаном Дюжарденом ("Артист") в ролі талановитого алкоголіка з галюцинаціями. Це історія про письменника-алкоголіка, який боїться захворіти на рак.

Головну партію в божевільній любовної комедії "Психи" грає французький актор Ерік Елмонсіно (зірка байопіка "Генсбур. Любов хулігана"). Його герой Франсуа тільки що виписався з лікарні для душевнохворих. У нього є мета - повернути свою кохану Анну.

Сімейна драмедія "Рай чудовиськ" - це незвичайна і складна сімейна історія, розказана "очима" дітей. Домінік керує власним зоомагазином під назвою "Рай чудовиськ". Одного разу, після сварки з дружиною, він забирає своїх двох дітей і ховається з ними в дорогому готелі на лижному курорті недалеко від кордону Франції.

"Велика вечірка" - комедія в стилі панк, де можна помилуватися на відомого французького комедійного актора Бенуа Пульворда в образі запеклого анархіста, який бунтує проти побутового капіталізму. Брати Бонзіні абсолютно не схожі. Один працює продавцем в торговому центрі, а інший уявляє себе найстарішим в Європі панком з собачкою.

Фестиваль "Вечори французького кіно" стартує 24 січня в Києві та Одесі. Фільми транслюватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Зараз ви читаєте новину «У Києві та Одесі покажуть п'ять найгучніших французьких комедій року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі