четвер, 13 березня 2014 10:40

У Києві скасували виступ відомого піаніста з Росії, який підтримав дії Путіна в Криму

У Києві скасували виступ відомого піаніста з Росії, який підтримав дії Путіна в Криму
Фото: facebook.com

У Національній опері в Києві відмінили концерт народного артиста Росії Дениса Мацуєва. Виступ мав відбутися 27 березня.

Напередодні артист, разом з іншими російськими діячами культури підписали колективного листа щодо позиції президента Путіна по Україні та Криму. Серед них багато режисерів, співаків, акторів. Зокрема Олексій Баталов, Сергій Безруков, Михайло Боярський, Василь Лановий. Деякі щиро впевнені, що в Києві заправляють фашисти і тому Росії необхідно вторгнутися в Крим, - так частина митців пояснила свою позицію виданню Сноб.ру.

На сьогоднішній Денис Мацуєв - один з найпопулярніших піаністів сучасності, який поєднує у своїх музичних творах власне новаторство та традиції російської фортепіанної школи. Широку популярність Мацуеву принесла перемога на міжнародному конкурсі Чайковського в 1998 році.

Раніше Палата культури Грузії прийняла рішення скасувати заплановані на травень гастролі в Тбілісі Театру Сергія Безрукова. Російській актор також підписав колективного листа. 

Список підписів діячів культури і мистецтва є відкритим. На даний момент його підписало вже 178 митців.

Зараз ви читаєте новину «У Києві скасували виступ відомого піаніста з Росії, який підтримав дії Путіна в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі