Ексклюзиви
середа, 03 червня 2015 13:27

У Києві пройде перший фестиваль коміксів і фантастики Comic Con

У Києві пройде перший фестиваль коміксів і фантастики Comic Con

В перші вихідні літа, 6-7 червня, в Києві вперше пройде фестиваль популярної культури Kyiv Comic Con. Захід відбудеться в Українському домі.

Цей фестиваль вже більше 40 років збирає шанувальників популярної культури в Сан-Дієго (США). Також аналогічні фестивалі кожен рік проходять в Канаді, Франції, Великобританії, Німеччини, Італії, Польщі, Австралії, Індії, Японії.

На фестивалі відтворять атмосферу фантастичного світу супергероїв, настільних і відеоігор, коміксів і аніме. Організатори обіцяють цікавих гостей: акторів, художників, письменників, гейм-дизайнерів. Будуть організовані покази та обговорення кіноновинок і кінокласики, турніри з відео і настільним іграм.

Також будуть представлені магазини сувенірної продукції та іграшок, косплеєрів в костюмах улюблених героїв і рольовиків, клуби настільних ігор і DnD-шників, геймерів, анімешників, фанатів коміксів і багатьох інших "гіків" . Для дітей буде тематична майданчик і інтерактивно-освітні заходи.

"Сама первісна мотивація - створення платформи для залучення людей в наші хобі. Ідея витала в повітрі, останній рік багато говорили на цю тему з друзями, постійно виникала думка "От добре б...". А потім просто вирішили перейти від слів до дій.

Поняття "Франшиза Комік Кона" не існує в принципі. Є найбільший фестиваль в Сан-Дієго, але навіть в Америці він не єдиний, більш того, він не має ніякого відношення до Комік Кону в Нью-Йорку, наприклад. Назва загальне - так, для нас воно звучить як бренд, але насправді це всього лише "конвенція коміксів", звичайне словосполучення.

У Сан-Дієго не ганяли - у нас ще все попереду. Але дуже багато читали і дивилися на цю тему, так що маємо майже повне уявлення про атмосферу і заходах.

Звичайно, завжди є побоювання і сумніви, але з іншого боку, якщо не почати робити масштабні фестивалі на цю тематику, боюся, все так і залишиться. Для нас дуже важливо донести до людей думку про те, що популярна культура і гик-культура - це саме культура, над якою варто думати, аналізувати її, намагатися зрозуміти.

Кожен регіональний Комік Кон має свою специфіку. Наприклад, більшість Комік Конів - це яскраві декорації та косплей, але ось наприклад гучні прем'єри і дуже зіркові гості - це в першу чергу Сан-Дієго, інші фестивалі таким похвалитися не дуже можуть. Акцент на тематиці та заходах різного штибу всі фестивалі виставляють по-своєму.

Kyiv Comic Con також має свою специфіку. Наприклад, в цьому році у нас більше буде представлений український продукт, хоча чекаємо підтвердження також іноземних гостей. Ми багато уваги приділяємо блокам кіно, літератури, настільних ігор. Буде дуже багато конкурсів з цінними призами - як для фахівців, так і для публіки" - каже організатор фестивалю Марія Шагури.

 

Зараз ви читаєте новину «У Києві пройде перший фестиваль коміксів і фантастики Comic Con». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі