пʼятниця, 18 липня 2014 13:06

У Києві презентували "найдосконалішу" книгу про Майдан

У Києві презентували "найдосконалішу" книгу про Майдан

17 червня у столичній книгарні "Є" презентували новий роман Михайла Слабошпицького "Гамбіт надії". Вільних місць у залі не було. Люди стояли у проходах та у сусідньому залі, де презентацію транслювали на великому екрані.

"Такого у нашій книгарні давно не було", - перемовлялися працівники крамниці.

Презентацію почали без запізнень. Прийшли поет Дмитро Павличко, письменник Юрій Щербак та актор Богдан Бенюк.

"Історії немає і не було. Є лише історики, їхнє бачення та інтерпретація. Пишу про події, які зовсім недавно відбувалися і ще продовжуються у нашій державі. Коли писав книжку, намагався зрозуміти природу і причину речей, проаналізувати, якість суспільства і влади за ці 23 роки незалежності", - сказав Михайло Слабошпицький.

"Цією книгою стверджую, що в Україні весь цей час спостерігалася парадоксальну ситуація. Суспільство за своїм розвитком завжди було вищим, ніж влада, яка представляла його інтереси", - додав він.

"Михайло Слабошпицький зумів кристалізувати у слові той хаотичний і кривавий потік подій, які нас захопили із зими минулого року. Михайлу Федотовичу вдалося повно і глибоко осмислити всі ті події і дати готовий матеріал. Ця книжка стала важливим кроком для історії, яка ще буде написана.", - розповів письменник Юрій Щербак.

"Ця книжка — найдосконаліша з усього, що писали про Майдан", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «У Києві презентували "найдосконалішу" книгу про Майдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі