неділя, 25 березня 2012 13:09

У Києві показували іспанське кіно та дарували троянди
6

Іспанський посол
Фото: ФОТО автора
Директор Одеського кінофестивалю Денис Іванов
Алік Шпилюк, кінокритик
Гостей фестивалю пригощали червоним вином
Усім запрошеним жінкам дарували червоні троянди

22 березня у Києві стартував фестиваль "Лінія іспанського кіно". Фестиваль відкрив анімаційний мюзикл "Чіко та Ріта". Його демонстрували у кінотеатрі "Київ".

Стрічка заснована на біографії легендарного кубинського піаніста Бебо Вальдеса. Історія кохання Чіко та Ріти розгортається під музику Діззі Гіллеспі, Коула Портера та самого Бебо Вальдеса.

Цей фільм отримав премію "Оскар" у категорії "Кращий анімаційний фільм". Стрічка демонструвалася мовою оригіналу з субтитрами. Російські субтитри були вдвічі більші за український текст.

На честь відкриття фестивалю у фойє кінотеатру відбулася коктейль-вечірка. Був присутній Надзвичайний і Повноважний Посол Іспанії в Україні Хосе Родрігес Мояно. Перед показом стрічки він привітав усіх присутніх та розказав про фестиваль російською мовою.

"Лінія іспанського кіно" пройде у Одесі, Львові, Харкові, Донецьку та Дніпропетровську. Крім стрічки "Чіко та Ріта" будуть показані комедії "Кузени", "Неонова плоть", драма "Амадор".

 

Зараз ви читаєте новину «У Києві показували іспанське кіно та дарували троянди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі