середа, 26 листопада 2014 13:39

У Франції знайшли першу збірку п'єс Шекспіра

У Франції знайшли першу збірку п'єс Шекспіра
Фото: AFP

У невеликому місті на півночі Франції знайшли Перше фоліо Вільяма Шекспіра, повідомляє BBC News.

Книга перебувала у бібліотеці міста Сент-Омер регіону Нор-Па-де-Кале. Її знайшли бібліотекарі, коли готували спеціальну виставку, присвячену зв'язкам Нор-Па-де-Кале і Англії.

У фоліо не вистачає кількох сторінок, включаючи титульну сторінку. За словами бібліотекаря Ремі Кордонньє, останнє, цілком ймовірно, стало причиною того, що книга була внесена в каталог як те, що не представляє особливої цінності. Справжність книги вже підтвердив шекспірознавець з Університету Невади Ерік Расмуссен.

У книзі є рукописні позначки, які допоможуть отримати більш чітке уявлення про те, як ці п'єси грали у часи Шекспіра, зазначив Кордоннье. Імовірно, Перше фоліо дісталося бібліотеці Сент-Омера від Ордена єзуїтів.

Першим фоліо називають перші збірки п'єс Вільяма Шекспіра. Воно було видано в 1623 році, через сім років після смерті драматурга, акторами Джоном Хемінгом і Генрі Конделлом, які працювали в шекспірівській трупі. В книгу увійшли 36 з 38 відомих п'єс Шекспіра. Перше фоліо вважається однією з найважливіших книг в англомовній літературі.

Передбачається, що всього було видано 800 копій збірок п'єс Шекспіра, а до наших днів збереглися 233. У Франції знаходяться всього два примірники фоліо, включаючи той, що був знайдений в Сент-Омер.

Зараз ви читаєте новину «У Франції знайшли першу збірку п'єс Шекспіра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі