понеділок, 22 квітня 2013 16:15

У Франції вийшла перша антологія сучасної української поезії

 

У Франції вийшла перша антологія сучасної української поезії, до якої ввійшли твори 38 авторів – від хрестоматійного "Не Зевс, не Пан, не Голуб-Дух…" Павла Тичини до "Слів на вітрі" магістранта Києво-Могилянської академії Назарія Назарова.

Як зазначив перекладач, лауреат премії імені Максима Рильського Дмитро Чистяк, "добір текстів до будь-якої антології в якійсь мірі необ'єктивний. Надто ж до авторської антології, що мала постати у якнайбільш стислі терміни (адже представляли її на Книжковій виставці у Парижі у березні та у бельгійському ПЕН-клубі, і не без успіху). Але й чотири десятки поетів дають певне уявлення про загальні тенденції в сучасній українській поезії. До того ж, маю надію, що згодом з'явиться друком нове, значно доповнене видання. А поки хочу подякувати всім ентузіастам, які долучилися до "Сонячних кларнетів". Передусім авторам, а також професорам КНУ Олені Соломарській – за редагування і Юрієві Мосенкісу – за організаційну допомогу і звичайно ж – Катерині Міщук – за оригінальне художнє оформлення".

Зараз ви читаєте новину «У Франції вийшла перша антологія сучасної української поезії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі