вівторок, 15 квітня 2014 10:40

У Донецьку влаштують перший літературний фестиваль
5

Презентація фестивалю на Книжковому Арсеналі
Фото: izolyatsia.org
Презентація фестивалю на Книжковому Арсеналі
Презентація фестивалю на Книжковому Арсеналі
Презентація фестивалю на Книжковому Арсеналі
Презентація фестивалю на Книжковому Арсеналі

"Мова та насильство" - тема літературного українського фестивалю у Донецьку. Він відбудеться укінці квітня.

Своїми поглядами та міркуваннями про сучасну літературу, політику, суспільне життя – своєю творчою, громадянською і людською позицією, - ділитимуться письменники та інтелектуали під час фестивалю. Організовує його платформа культурних ініціатив "Ізоляція".

"Найвидатніші українські автори дослідять символічне насильство та визначать, як мова пов'язана із насильством, тому що ми – це те, що ми відчуваємо, і дуже важливим є відобразити те, як насильство формує наше сучасне суспільство. Дереш, Бєсєдін, Веллер, Карпа, Шкляр… Усі вони мають справу з такою темою в своїх романах та нарисах. Хто краще від них може сказати про те, яким шкідливим може бути символічне насильство? Крім того, вони зроблять це у відкритих дискусіях без будь-яких обмежень, без дистанції між письменником і читачами і навіть без участі модератора - автори і читачі у прямому спілкування знайдуть шлях один до одного крізь ідеї та, що більш важливо, крізь слова, що надають цим ідеям форму", - про формат події розказують організатори фестивалю.

Серед учасників фестивалю письменники Юрій Винничук, Василь Шкляр, Марк Лівін, Володимир Єшкілєв, Ірена Карпа, Христя Венгринюк, Максим Кідрук, Любко Дереш, журналісти Юрій Макаров, Мустафа Найем, Платон Беседін, Микола Вересень, учені Ігор Козловський, Сергій Дацюк, Дмитро Стус. Куратор фестивалю — письменник Любко Дереш.

Усі події відбуватимуться 23-25 квітня на території платформи "ІЗОЛЯЦІЯ".

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку влаштують перший літературний фестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі