пʼятниця, 22 листопада 2013 15:00

У Черкасах реконструюють драмтеатр, який півстоліття "не бачив" ремонту

У Черкасах реконструюють драмтеатр, який півстоліття "не бачив" ремонту
Фото: Любов Карнарук

У Черкаському драмтеатрі розпочалася реконструкція до 200-річчя Тараса Шевченка. До кінця року на ремонтних роботах освоять близько 7 млн. грн. А з урахуванням усіх видів робіт, тендер проведено на суму майже 19 млн. грн.

"Ремонту в нашому театру не було 50 років. На виділені гроші ми повністю модернізуємо сцену. Замінимо на ній планшет, звукове і світлове освітлення. Відремонтуємо вестибюлі від першого до третього поверхів, покрівлю, проведемо реконструкцію фасаду і сходинок при вході у театр, замінимо вітражі та вікна. Реконструкція глядацького залу не торкнеться, тому що ми це зробили кілька років тому. Там лише змінимо дизайн і освітлення", - розповів директор Черкаського драмтеатру Володимир Осипов.

Театр буде домагатися реконструкції і заднього двору театру, де колись був сквер із фонтаном. П'ять років тому будівельники вирили там котлован для зведення торгово-розважального центру й роботи припинилися.

"Виходячи із практики ремонту театрів в інших областях та враховуючи проблеми з фінансуванням, ремонтні роботи можуть затягтися. Незважаючи на незручності, які тягне за собою реконструкція, ми не збираємося зупиняти творчий процес. Будемо працювати в тому ж режимі, аби актори не залишилися без роботи, а глядачі без вистав. Плануємо домовитися про сценічний майданчик із обласною філармонією та Палацом культури "Дружба народів", можливо й інші сцени міста. Про це ведемо переговори із міською владою", – зазначив Осипов.

У грудні черкаський глядач першим в Україні побачить в українському перекладі прем'єру вистави за п'єсою драматурга Іона Саптару "Натюрморт із товстим племінником". З гастролями побувають у Полтаві та Києві.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах реконструюють драмтеатр, який півстоліття "не бачив" ремонту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі