понеділок, 18 січня 2016 13:45

У Брюсселі пройде перший фестиваль українського кіно

У Брюсселі пройде перший фестиваль українського кіно
Фото: ukrkino.ru

Фестиваль українського кіно Ukraine on Film: Way to Freedom вперше пройде в Брюсселі 23-24 січня.

Як повідомляє Артхаус трафік, до програми увійшли резонансний фестивальний хіт "Плем'я" Мирослава Слабошпицького, касовий хіт "Поводир" Олеся Саніна, дебют Олега Сенцова "Гамер", краща східноєвропейська документальна робота на фестивалі DOK Leipzig "Все палає", колекція пригод "Козаків" для сімейного перегляду, відреставрований авангардний фільм "Одинадцятий" Дзиги Вертова у супроводі живої музики Антона Байбакова.

Українські фільми на фестивалі представлять голова Держкіно Пилип Іллєнко, директор кіноархіву і музею кіно Центру Довженка Іван Козленко, режисер-документаліст Олександр Течинський і продюсер Денис Іванов.

"Завдання фестивалю - не тільки представити в Європі знакові українські фільми. Сьогодні ми як ніколи активно намагаємося інтегрувати європейські цінності. Тому культурний діалог і обговорення суспільних і художніх викликів є особливо важливим. У рамках фестивалю ми хочемо говорити про відстоювання українцями волі на багатьох рівнях, про реакцію кінематографа на суспільні процеси, про Олега Сенцово - говорити саме в столиці Євросоюзу ", - зазначив Іванов.

Зараз ви читаєте новину «У Брюсселі пройде перший фестиваль українського кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі