понеділок, 15 червня 2015 14:15

У Британії видадуть книгу рецептів отруєних страв від Агати Крісті

У Британії видадуть книгу рецептів отруєних страв від Агати Крісті

Кулінарну книгу "Креми і покарання" (Creams and Punishments), створену за мотивами творів Агати Крісті, представлять в британському Торкі у вересні 2015 року на фестивалі в честь 125-річчя з дня народження королеви детективів, повідомляє The Guardian. У ній зібрані рецепти страв, які персонажі оповідань і романів Крісті додавали отруту.

Автор збірки — французька письменниця Ганна Мартінетті. На заході вона не тільки розповість про страви, але і покаже, як їх готувати (без отрути), і запропонує гостям їх спробувати.

Кулінарна демонстрація пройде в будинку, де жила Крісті, в Торки. На фестивалі, зокрема, представлять шоколадний торт з роману "Оголошено вбивство" і рибу в олії з "Сумного кипариса" — за книгами, в них був доданий стрихнін.

Мартінетті пояснює, що далеко не вся їжа в творах Крісті призначалася для отруєнь. У своїй книзі рецептів вона зібрала згадки і про інші страви.

Отрута — улюблене знаряддя вбивства у творах Крісті. Письменниця добре розбиралася в різних хімічних речовинах і ліки, так як пропрацювала медиком-волонтером під час двох світових воєн.

Детективи Крісті стали популярні практично відразу після їх появи в 1920-х роках. Письменниця створила 80 романів і збірок оповідань, а також 19 п'єс, які були перекладені більш ніж на 70 мов світу і, за деякими даними, поступаються за тиражами тільки Біблії і творів Шекспіра. Багато роботи королеви детектива були неодноразово екранізовані.

Зараз ви читаєте новину «У Британії видадуть книгу рецептів отруєних страв від Агати Крісті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі