Ексклюзиви
вівторок, 10 березня 2015 16:27

Творці стрічки "Плем'я" увійшли до Європейської кіноакадемії

Творці стрічки "Плем'я" увійшли до Європейської кіноакадемії
Фото: Катерина Сліпченко

Шестеро кінематографістів, які входили до творчої групи українського фільму "Плем'я" увійшли до складу Європейської кіноакадемії (EFA). Про це повідомляє Держкіно.

До складу Кіноакадемії увійшли продюсер та оператор-постановник Валентин Васянович (він також є режисером фільмів "Креденс", "Присмерк" тощо), художник Олена Гресь, звукорежисер Сергій Степанський, продюсери Ія Мислицька та Олена Слабошпицька, білоруська актриса Яна Новікова.

Таким чином Європейська кіноакадемії тепер налічує 13 українців (Яна Новікова представляє Білорусь). До складу кіноакадемії вже входять Роман Балаян, Олена Фетісова, Денис Іванов, Андрій Халпахчі, Андрій Курков, Олександр Шпилюк,Кирило Шувалов та Мирослав Слабошпицький.

За чисельним складом у EFA Україна зрівнялася з такими країнами, як Туреччина і Португалія та випередила Грузію, Литву, Косово й низку інших держав.

Нагадаємо, що фільм "Плем'я" отримав нагороду кіноакадемії "Європейське відкриття" за найкращий дебют.

Зараз ви читаєте новину «Творці стрічки "Плем'я" увійшли до Європейської кіноакадемії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі