четвер, 26 квітня 2012 18:07

ТВі попросили "прибрати" відео про незаконні побори колекторів

ТВі попросили "прибрати" відео про незаконні побори колекторів
Микола Княжицький. Фото: day.kiev.ua

З сайту ТВi видалили сюжет про столичних колекторів, які організували схему шахрайського вибивання грошей з мешканців. Про це написав у своєму блозі на "Українській правді" журналіст, автор сюжету Дмитро Гнап.

"Керівництво каналу ТВі наполегливо просить зняти з мого аккаунта в Youtube репортаж про колекторів-рекетирів. З аккаунта програми цей репортаж видалили ще вчора", - зазначив він.

За словами журналіста, керівництво пояснює свою вимогу тим, що в сюжеті наводяться дані про неприйнятну поведінку компанії "Воля-кабель".

"Воля" на сюжет образилася, хоча і не заперечує фактів, наведених у ньому. Керівництво ТВі з "Волею" сваритися не хоче, оскільки кабельний оператор забезпечує 60% аудиторії каналу. Тому мене просять видалити сюжет, щоб "Воля" не припинила транслювати сигнал ТВi і канал не закрився ", - йдеться в блозі.

"Якщо все настільки серйозно - то я поступлюся принципами, видалю це відео. Якщо ж ні, то шкода, що корпоративні інтереси компаній ставляться вище стандартів журналістики", - написав журналіст.

При цьому він додав, що правду про те, що відбувається, знають тільки менеджери ТВі та "Волі".

Станом на 16:00 сюжет вже видалений з каналу Гнапа на YouTube. На ТВі він був показаний у понеділок.

Разом з тим, Гендиректор каналу Микола Княжицький заявляє, що компанія "Воля-Кабель" не тисне на канал ТВі через сюжет.

"Ця компанія є нашим партнером. Я спілкуюся з директором цієї компанії і ведучий програми " Знак оклику " Артем Шевченко знає про наше партнерство." Воля "не дзвонила нам після сюжетів", - написав він.

"Я сам зателефонував директору і попросив вибачення за те, що ми не взяли їх точки зору на конфлікт громадян з колекторами. Директор "Волі" сказав, що вдячний нам за інформацію і їх теж не влаштовує якість роботи колекторів", - додав він.

За його словами було проведено нараду з автором програми Артемом Шевченко, головним редактором Віталієм Портниковим і заступником директора Наталією Катеринчук, де було вирішено, що в цьому сюжеті згадувати "Волю" без висвіилення їх думки було некоректно.

Як відомо, в сюжеті Гнап йшла мова про те, як колектори вибивають неіснуючі борги, поки громадяни не втрачають терпіння і не платять їм гроші.
У матеріалі фігурувала компанія "Воля-кабель" як замовник послуг таких колекторських контор.

Зараз ви читаєте новину «ТВі попросили "прибрати" відео про незаконні побори колекторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути