середа, 05 вересня 2012 22:57

Три роки український режисер досліджував психологію серійних убивць
6

Фото: Фото надане прес-службою Артхаус Трафік

Сьогодні в Києві починаються зйомки психологічного трилера режисера Володимира Тихого "Зелена кофта".

Дії фільму розгортаються в Україні в наші дні. В одному зі спальних районів міста зникає 7-річний хлопчик - Михайлик. Через місяць безрезультатних пошуків сестра хлопчика Оля бере справу в свої руки. Головна героїня впевнена, що знає, хто вкрав її брата.

Фільм знімається в Дарницькому районі столиці. Перед початком зйомок режисер Володимир Тихий за традицією розбив тарілку на щастя. Кіношники вірять, що інакше зйомки будуть не ладитися.

Сценарій до фільму Тихий писав протягом останніх трьох років.

"Коли писав сценарій, я зустрічався, консультувався, випитував дуже багато деталей у слідчого з особливо важливих справ, який ще з 70-х років працював саме тут, у Дарницькому районі. І він такого мені понарозповідав, що волосся піднімається. У принципі, серійного вбивцю зловити неможливо. У них нема мотиву злочину. Подразником може виступити, наприклад, зелена кофта", - розповів режисер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У новому українському триллері викрадають дитину

За його словами, у картині описується страшна історія дівчинки-підлітка, яка намагається домогтися справедливості в сучасній Україні, а також з усіх ракурсів демонструється байдужість суспільства.

"За фільмом я неговірка бабуся, - розповідає 75-річна Марія Йосипівна. - Сиджу спостерігаю, що робиться і не хочу допомогти. Мене головна героїня питає, чи знаєте, де дівся хлопчик - не знаю. Чи знаю, як зателефонувати в міліцію - не знаю. Але в житті я добра бабуся. 25 років уже на пенсії, пропрацювала на заводі все життя. Я не актриса, просто бабуся. Внучка навчалася в театральному, попросила знятися. Ось так уже в п'ятому фільмі знімаюсь. Я відмовлялась, здоров'я підводить, але вмовили".

"Водночас ця історія - зовсім не соціально-критичний памфлет. Це дослідження людської натури з її неймовірною підлістю і настільки ж неймовірною гідністю", - сказав Володимир Тихий.

За слова продюсера фільму Ігоря Савченка, планують відзняти повний метр, довший за 100 хвилин. Фільм має бути готовий навесні й творча група планує подати стрічку на один з європейських кінофестивалів. У фільмі знімаються непрофесійні актори - школярка 14-річна Олександра Петько та 8-річний Іван. Побачити фільм на українських екранах можна буде восени 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «Три роки український режисер досліджував психологію серійних убивць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі