середа, 20 листопада 2013 16:37

"Тіні незабутих предків" на 3-ому місці в кінопрокаті

"Тіні незабутих предків" на 3-ому місці в кінопрокаті

251 тис. доларів зібрав молодіжний трилер "Тіні незабутих предків" за перший вікенд (14-17 листопада). Так вперше українська стрічка опинилася на 3-ому місці в рейтингу касових зборів в Україні. Для порівняння американське фентезі "Тор 2", який очолює рейтинг другий тиждень поспіль, зібрав 336 тисяч.

"Ми отримали найбільше кінокопій в історії України, це близько 100 кінотеатрів, - розповідає режисер "Тіней" Любомир Левицький. - Але багато кінотеатрів поставили фільм на денні сеанси і лише 30 % - на вечірні. Поки що є недовіра до українського кіно. Але коли власники кінотеатрів побачать черги людей, які підуть на наше кіно, захочуть збільшити сеанси."

За його словами напередодні прем'єри один із кінотеатрів у Чернігові відмовився показувати "Тіні незабутих предків".

"Сказали, що мають забитий графік, не посунуть "Тора". Тоді народ збунтувався. Почали дзвонити в кінотеатр, ті повідключали телефони, повидаляли всіх зі своєї сторінки "Вконтакті". Люди пішли до кінотеатру і відвоювали право на показ", - додає режисер.

Прем'єра стрічки відбулася 14 листопада. Реліз "Тіней" переносили тричі з середини червня.

"Спочатку не встигали, потім дистриб'ютори вирішили, що не вистачає по звуку. А у вересні виходили нові фільми, з якими було би важко конкурувати. Шуму кіно наробить. В Америці молодіжних трилерів повно, а в Україні такого ще ніхто не робив, - пояснює виконавець головної ролі у фільмі Дмитро Ступка. - Сам був студентом і як мій герой часом боявся підійти до дівчини. Зйомки були важкі. Працювали ночами в Карпатах, постійно не висипалися. Доводилось лазити горами, тікати, падати і набивати синці. Деякі домашні дівчата з манерами часто скиглили".

Зараз ви читаєте новину «"Тіні незабутих предків" на 3-ому місці в кінопрокаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі