понеділок, 18 листопада 2013 17:00

Сценарій до фільму "Тіні незабутих предків" Любомир Левицький написав у Львові
6

Фото: Фото: Ольга Швед

17 листопада у Львові в кінотеатрі "Планета Кіно" ТРЦ Кінг-Крос Леополіс відбулася зустріч із творчою групою та перегляд містичного трилера "Тіні незабутих предків". До Львова приїхав режисер фільму Любомир Левицький, виконавчий продюсер Наталія Левицька, продюсер Андрекс Селіванов, актори Вадим Гребенюк, Дмитро Ступка, Олена Мусієнко, Владислав Никитюк, Паша Лі, Софа Галабурад, Марина Шако, Роксолана Кравчук.

Фільм знімали майже два роки, реліз переносили тричі. За сюжетом на українських студентів полює злий дух, який збирається відкрити Книгу Тіней і випустити на волю усіх карпатських демонів. Для цього йому потрібен магічний амулет Згарда, що захований біля серця головного героя. Частина зйомок відбувалися у місті Чернівці.

"Якщо ви навчалися в університеті у Чернівцях як і я, або хоча б його бачили, то зрозумієте, чому я вибрав саме цей заклад для зйомок. У горах ми базувалися у селі Верховина, жили на туристичній базі. Був цікавий момент - потрібно було каскадера, який би виконав трюк - стрибнув у болото. Нам допоміг один місцевий. Уночі, коли було дуже холодно , він зробив із десяток дублів, і коли я з ним хотів розрахуватися - відмовився. Сказав, що працює для українського кіно", - каже Любомир Лозинський.

Бюджет фільму - близько мільйона доларів. Аби стрічка окупилася, у кінотеатрах мають бути всі сеанси заповнені хоча б наполовину зали.

"З десяток перших сценаріїв я викинув, але це нормально, так треба робити. А от сценарій до "Тіней" написав у Львові. Походив по особливих, цікавих місцях. У Львова є своя містика, і я обов'язково до цього повернуся, можливо, буду фільм знімати. Часто питають про назву фільму, вважають, що це піар на відомому творі. Але у мене є багато спільного із Коцюбинським. Наприклад, ми з ним народилися в один і той же день. Ну і тема мольфарів, містичних Карпат у моєму фільмі і його повісті схожа. А ще ми знімали хатину мольфара у Карпатах. Саме там, як виявилося, були зйомки фільму Параджанова "Тіні забутих предків", - додає режисер.

У фільмі засвітилися і відомі акторки і телеведучі - Ольга Сумська у ролі матері головного героя та Ольга Фреймут у ролі ведучої кримінальних новин. "Тіні незабутих предків" покажуть близько в сотні кінотеатрів України, з 2014-го у Росії, Казахстані та Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Сценарій до фільму "Тіні незабутих предків" Любомир Левицький написав у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі