четвер, 21 лютого 2013 14:24

"Ти пройдеш курс інтенсивної секс-підготовки" - огляд кінопрем'єр 21 лютого

"Ти пройдеш курс інтенсивної секс-підготовки" - огляд кінопрем'єр 21 лютого
Кадр з фільму "Повернення героя". Фото: kinopoisk.ru

Напередодні дня захисника Вітчизни вітчизняні дистриб'ютори пропонують переглянути цілий ряд фільмів категорії "для справжніх хлопців": "Повернення героя" зі Шварценегером, "Стукач" з Дуейном Джонсоном та "Реальні хлопці" з Аль Пачіно.

Вочевидь, "жіноче кіно" прокатники приберегли до 8 березня. При цьому любителів авторських фільмів чекає справжній подарунок – "Майстер" Пола Томаса Андерсона, а шанувальників Хічкока – байопик легендарного режисера.

Хічкок

"Не переживайте, дорогенька – це всього лиш кроваве кіно" - говорить дружина режисера Альфреда Хічкока про нове творіння свого чоловіка. Однак, власне, про сам цей байопік такого не скажеш.

На піку популярності Альфред Хічкок вирішив анонімно викупити права на екранізацію роману Роберта Блоха "Психоз". Однак студії відмовились фінансувати цей проект, тож режисер вимушений був самостійно шукати гроші на зйомки стрічки. Для цього йому довелось закласти власний будинок, пережити численні сварки з дружиною та зрештою, отримати результат, неочікуваний навіть для самого себе – "Психо" став найкращою стрічкою в його творчості.

"Тут показується розважальний візит за куліси зйомок класичного фільму жанру хорор. В цілому ж у авторів цієї картини надзвичайно буквальне уявлення про геніального режисера" - Newsday.

Майстер

"Можливо йому вже не можна допомогти, і він просто божевільний" - характеризують головного героя цієї стрічки.

У центрі сюжету – дружба харизматичного інтелектуала-авантюриста, який заснував секту, та моряка, який тільки-но повернувся з Другої Світової. Перший – майстерно викачує з людей гроші, вішаючи їм на вуха свої заплутані теорії. Другий – втратив точку опори в житті, не знаючи, як далі жити. Їх дружба стала свого роду символом післявоєнної епохи в США.

"В цьому – найсміливішому фільмі року досліджується неможливість повернутись в минуле. Однак до кінця розібратись в дивакуватостях цієї стрічки – не просто" - Total Film.

Повернення героя

"Я бачив багато крові і смерті і я точно знаю – це буде хароший бойовик" - говорить головний герой цієї стрічки вустами Арнольда Шварценегера.

Проте на думку критиків, це зовсім не "хароший бойовик"… Це всього лише друга стрічка з "залізним Арні" після закінчення його політичної кар'єри. На цей раз він зіграв старого шерифа провінційного містечка, який в молодості прославився своїми подвигами. Проте його спокійному життю приходить кінець, коли на горизонті з'явиться крупний наркодилер, який намагатиметься провезти через його місто контрабанду. Щоб зупинити злодія шерифу доведеться тряхнути стариною.

"Хаотичний сценарій цієї стрічки переповнено купою кліше, які вибудувані за простою схемою. Що дійсно відрізняє бойовик, так це його ентузіазм" - New York Daily News.

Реальні хлопці

"Це ліки – в мене гіпертонія" - відповідає головний герой, дістаючи з кишені дозу кокаїну.

Стрічка розповідає про двох пристарілих кілерів, один з яких отримав завдання вбити іншого. Проте вони – найкращі друзі і зробити це не так вже й просто, незважаючи на те, що за життя їм довелось вбивати десятки людей. В останню ніч перед тим, як треба виконати завдання мафії, вони напиваються, йдуть в бордель, крадуть автомобіль та втікають від поліції.

"У окремих моментах стрічка весела. Ще рідше – вона справляє приємне враження. Ну, а про те, щоб вона розкривала потенціал відомих акторів варто взагалі забути" - Detroit News

Секс і нічого зайвого

"Ти пройдеш курс інтенсивної секс-підготовки, як для джедаїв, щоб стати Майстером Йодою в сексі" - пояснюють головному герою його проблему.

Типовий представник офісного планктону Джордан має великі проблеми в сексуальному житті. Через це навіть його наречена відмовляє на його пропозицію. Після цього хлопець хапається за голову (а також за інші частини тіла), і вирішує пройти кілька майстер-класів у досвідчених еротоманів. З цього моменту його життя перетворюється на цирк, в якому власне сам Джордан – і клоун, і дикий звір, і акробат. Словом, він сміливо приміряє на себе будь-який образ для тієї або іншої еротичної гри.

"Добре продуманий і зіграний розважальний фільм. Те, як головний герой помиляється в своєму сексуальному житті виглядає дуже мило" - The Matinee

Метро

"Кожного дня ми будуємо плани на майбутнє, проте у майбутнього – свої плани щодо нас" - проголошує салоган фільму.

Дія стрічки розгортається в сучасному московському метрополітені. Сотні тисяч людей в столиці щодня користуються метро, щоб скоріше дістатись на роботу, на навчання тощо. Під час поїздки кожен думає про своє: хтось слухає музику, хтось – дрімає, хтось читає… При цьому ніхто і не замислюється над тим, що в будь-який момент може статись трагедія і в тунель потрапить вода, після чого всі вони перетворяться зі звичайних пасажирів на жертв катастрофи.

"Цей, рідкісний приклад російського фільму-катастрофи, добрий в усьому крім мелодраматизму. Нажаль саме це домінує тут над клаустрофобським жахом трагедії. Що не кажи, а для російської душі немає нічого жахливішого за серцеву рану" - TimeOut Москва.

Стукач

"Від моїх дій залежить те, якими будуть найближчі десять років життя мого сина Джейсона" - емоційно викрикує головний герой, який взявся за те, щоб розібратись з темним минулим свого сина.

У центрі сюжету – турботливий татусь-культурист, який прагне допомогти своєму синові вибратись з тюрми. Однак для цього йому треба увійти в мафію і здати головного мафіозі – тільки за цієї умови його сина можуть звільнити з-під арешту.

"На перший погляд здається, що цей екшн знято з першокласною точністю. Проте…" - Screenrant.

Проект Динозавр

"Там динозаври… це неможливо" - говорить один з головних героїв стрічки, якому "пощастило" зустріти доісторичних істот в сучасній Африці.

Дослідники відправляються в африканські джунглі в пошуках загадкової істоти, яка живе в воді і за легендами нагадує Лохнеське Чудовисько. Проте окрім очікуваного звіра вони зустрічають цілий зоопарк доісторичних істот. Тож наукове дослідження для головних героїв перетворюється в боротьбу за виживання.

"Парк Юрського періоду" зустрічається з "Монстро" - доволі щедрий комплімент для такого фільму. Для восьмирічних хлопчиків це надзвичайно кривава стрічка, а для дванадцятирічних – надто наївна" - Daily Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «"Ти пройдеш курс інтенсивної секс-підготовки" - огляд кінопрем'єр 21 лютого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі