середа, 20 червня 2012 14:08

Студенти-кіношники вимагають пар влітку
5

Фото: Фото надані організаторами майстер-класу
 Серед останніх ролей актора - Савва Морозов у епічній трагедії Леся Подерв'янського "Павлік Морозов"
За словами його учнів, він навдивовижу популярний серед студентства. На його лекції ходять не лише за розкладом, а й ті, хто опановує інші спеціальності, випускники, студенти інших навчальних закладів і вже давно не студенти. Лекції збирають аншлаги і часом тривають на кілька годин довше, ніж планувалося

Сьогодні, 20 червня, в рамках конкурсу "МолоДія" відбудеться майстер-клас викладача акторської майстерності Київського національного університеті театру, кіно і телебачення ім. І. Карпенка-Карого Олега Прімогенова "Як вичавити з себе актора".

На майстер-класі Прімогенов розкаже, зокрема, про таке: секрети акторської майстерності; як відрізнити хорошу акторську гру від поганої (на прикладі конкретних кіносцен); як вичавити з себе Пимоненка: уроки акторської імпровізації.

Нагадаємо, відомий актор знявся у понад 30 фільмах, серед яких "ТойХтоПройшовКрізьВогонь", "Два місяці, три сонця", "Слід перевертня", "Дев'ять життів Нестора Махна" та ін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Одеському кінофестивалі Кілліан Мерфі представить дві нові стрічки

Серед останніх ролей актора - Савва Морозов у епічній трагедії Леся Подерв'янського "Павлік Морозов".

За словами його учнів, він навдивовижу популярний серед студентства. На його лекції ходять не лише за розкладом, а й ті, хто опановує інші спеціальності, випускники, студенти інших навчальних закладів і вже давно не студенти. Лекції збирають аншлаги і часом тривають на кілька годин довше, ніж планувалося.

"Я вступатиму цього року на режисуру, тож ходив на підготовчі курси. Курси закінчились ще в квітні, а до Прімогенова наша група ходила ще до початку червня. Ніколи навіть і не йшлося про якусь плату, все на щирому ентузіазмі. Ми в групі жартуємо, що вже нема сенсу вступати в університет, бо все розповів Прімогенов" - каже абітурієнт Михайло Демський.

"Мені подобається, як він подає матеріал - не просто розповідає, а театрально обігрує кожну тезу. Теорію ілюструє епізодами з фільмів. Особливо любить американські вестерни та німе кіно" - пояснює випускниця Ганна Лужна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жодного запису "Катрусиного кінозалу" не збереглося

Двоє найбільших прихильників Прімогенова, вільні слухачі на його лекціях, Дмитро Камінський та Роберт Ранд, дуже переймались, що влітку лекцій не буде. Дмитро розповідає: "Ми з другом Робертом ходили на всі пари, які Прімогенов проводив в університеті, ходили на всі його виступи і спектаклі. Але нам дуже хотілось, аби якомога більше людей дізнались про цього викладача, і для нас самих кожна година зустрічі з ним - неоціненний досвід. Ми почали думати як організувати додаткову лекцію і запросити на неї нових людей. У фейсбуці ми знайшли групу "МолоДія", котра допомогає молодим режисерам та акторам реалізовувати свої вміння. І ми зрозуміли - це воно".

"Ми вперше таке бачимо: студенти просять організувати чергову лекцію з улюбленим викладачем. І це ж серед літа!" - дивується керівник "МолоДії" Ігор Мельник.

"МолоДія" - конкурс молодіжної соціальної відеореклами, в рамках котрого проходять майстер-класи кіномитців для кіноаматорів.

Майстер-клас відбудеться за адресою: м. Київ, вул. Щорса, 18. "Інститут екранних мистецтв" КНУТКіТ ім. Карпенка-Карого, зала 208. Початок о 19:00. Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «Студенти-кіношники вимагають пар влітку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі