середа, 18 листопада 2015 10:00

Стартував всеукраїнський конкурс короткометражних фільмів "Шлях до миру"

17 листопада відомий український меценат Ігор Янковський оголосив про відкриття всеукраїнського конкурсу короткометражних фільмів "Україна: шлях до миру". Про це Ігор Янковський разом з головою оргкомітету Конкурсу, молодим талановитим режисером Ніконом Романченком, розповів у прес-центрі "Уніан".

  І.Янковський з молодими режисерами
І.Янковський з молодими режисерами

За словами мецената, головна мета конкурсу - стимулювати молодих українських режисерів висловити свою громадянську позицію і виявити свій творчий потенціал.

"Щодня ми бачимо багато негативних новин. Люди формують у себе думку про те, що в країні не відбувається нічого доброго. Але це тільки одна картина світу, лише одна сторона. Оскільки в Україні, безперечно, відбувається багато цікавих речей, на перший погляд непомітних. В Україні зараз значно більше об'єднуючих моментів, аніж тих, що роз'єднують. Саме це і варто показати в кінематографі. Сподіваємося, що у талановитої молоді це виявить позитивне мислення і налаштованість на краще", - підкреслив Ігор Янковський.

  Нікон Романченко та Ігор Янковський
Нікон Романченко та Ігор Янковський

У якості партнерів у проведенні конкурсу Янковський запросив молодих, але вже знаних українських режисерів. Зокрема, Головою оргкомітету конкурсу погодився бути переможець Національного конкурсу кінофестивалю "Молодість" Нікон Романченко. Він залучив до співпраці своїх колег із громадського об'єднання "Сучасне українське кіно".

"Ми оцінюватимемо фільми за якість роботи. Але при цьому зовсім не важливо, знятий фільм на мобільний телефон, фотоапарат чи на професійну камеру. До участі ми радо запрошуємо будь-кого, хто хоч певним чином знайомий з тим, що таке зйомка кіно і відео в цілому. Єдина вимога — зняти або надати вже відзняте, починаючи з першого грудня минулого року, об'єднуюче українців кіно, яке тим чи іншим чином показує шлях до розбудови успішної країни", - сказав режисер. За його словами, призовий фонд не може не зацікавити молодь долучитися до участі в конкурсі. Зокрема, за перше місце переможець отримує 100 тисяч гривень, за друге 70 тисяч гривень, третє та четверте місце організатори оцінили по 50 тисяч гривен.

  Всеукраїнський конкурс короткометражних фільмів “Україна: шлях до миру”
Всеукраїнський конкурс короткометражних фільмів “Україна: шлях до миру”

Всеукраїнський конкурс короткометражних фільмів "Україна: шлях до миру" проходитиме півроку: з листопада по квітень. Взяти участь у конкурсі можуть усі бажаючі жителі України віком від 16 до 30 років, які мають досвід у зйомці короткометражного кіно. Ігровий, документальний або анімаційний фільм має тривати не менше 5 хвилин і не більше 30 хвилин. Незабаром у Facebook з'явиться сторінка з анкетою для бажаючих взяти участь у Конкурсі.

За словами організаторів, чи робити даний конкурс всеукраїнським і масштабним, сумнівів не було. "Конкурс має охопити всю країну. Тим самим ми хотіли б, аби у творчих доробках молодих українців виявилися нитки, які стягують Схід і Захід, Північ і Південь України". Потім кращі роботи ми плануємо показати не тільки по всій Україні, але й у Європі, - додав Ігор Янковський.

Зараз ви читаєте новину «Стартував всеукраїнський конкурс короткометражних фільмів "Шлях до миру"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі