четвер, 19 грудня 2013 04:47

Стали відомі всі номінанти на премію "Оскар"

Стали відомі всі номінанти на премію "Оскар"
Фото: pro-goroda.ru

Комітет премії Американської кіноакадемії оприлюднив 289 фільмів-претендентів, які боротимуться за премію "Оскар" у головній номінації "Найкращий художній фільм". Список фільмів доступний на сайтікінопремії, передає УНН.

Щоб отримати право бути розглянутим журі 86-ї премії кіноакадемії, художній фільм повинен знаходитися в прокаті кінотеатрів округу Лос-Анджелес не менше семи днів у 2013 році. Відповідно до правил американської кіноакадемії, повнометражний фільм повинен бути тривалістю більше 40 хвилин і представлений на 35-мм або 70-мм кіноплівці або ж у цифровому форматі, відповідному критеріям відбору. Художні фільми, які вперше були показані не в кінотеатрах, не можуть висуватися на "Оскар".

Короткий список номінантів 86-ї церемонії вручення премії американської кіноакадемії буде оголошено 16 січня 2014 року, а сама церемонія відбудеться 2 березня і транслюватиметься на телеканалі ABC.

Зазначимо, що напередодні було оголошено список претендентів на статуетку в номінації "Найкращий грим". До нього увійшли сім фільмів: "Афера по-американськи", "Далласскій клуб покупців", "Великий Ґетсбі", "Мисливці на відьом", "Голодні ігри: В огні", "Нестерпний дід" і "Самотній рейнджер" .

Ще раніше стали відомі претенденти на "Оскара" в номінації "Найкраща музика" — 114 саундтреків.

Американська кіноакадемія також оголосила 75 претендентів на номінацію "Краща пісня", зокрема до списку потрапили пісні з кінофільмів "Остінленд" (Austenland), "Нікчемний я 2" (Despicable Me 2), "Великий Ґетсбі" (The Great Gatsby), "Вона"(Her), "Хоббіт: Пустка Смога"(The Hobbit: The Desolation of Smaug) та "12 років рабства" (12 Years a Slave). З них п'ять пісень з кінофільму "Великий Ґетсбі": 100$ Bill, A Little Party Never Killed Nobody, Over The Love, Together та Young and Beautiful.

Зазначимо, що на номінацію можуть претендувати не більше двох пісень з одного фільму. П'ятірку пісень-фіналістів комітет також оголосив 16 січня 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Стали відомі всі номінанти на премію "Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі