середа, 06 листопада 2013 17:27

Стали відомі імена претендентів на Шевченківську премію-2014

Стали відомі імена претендентів на Шевченківську премію-2014
Фото: pravda.com.ua

Автори 56-ти творчих робіт можуть стати лауреатами Шевченківської премії. Саме стільки заявок прийняв комітет до участі у першому конкурсному турі. Перелік претендентів розміщено на офіційному сайті комітету Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Твори розглядають традиційно у дев'яти напрямках: література, театральне мистецтво, літературознавство та мистецтвознавство, концертно-виконавське мистецтво, публіцистика і журналістика, образотворче мистецтво, кінематографія, народне і декоративно-прикладне мистецтво, музичне мистецтво.

Найбільше претендентів – на премію з літератури. Їх аж 17. Серед них: "Століття Якова" Володимира Лиса, поезії "Мисливці на снігу" Костянтина Москальця, "Львівська гастроль Джимі Хендрікса" Андрія Куркова та інші.

У розділі кінематографії усього два претенденти: документальний багатосерійний просвітницький фільм "Логос" Дмитра Ломачука та художній фільм "Владика Андрей" Михайла Шаєвича, Олеся Янчука, Віталія Зимовця, Сергія Романюка. Так само і в розділі літературознавство та мистецтвознавство:  Дмитро Степовик з працею "Наслідуючи Христа: Віруючий у Бога Тарас Шевченко" та Ірина Гаюк з "Ілюстрованою енциклопедією вірменської культури в Україні".

Театральне мистецтво також має двох претендентів - виставу "Перехресні стежки" у постановці Дмитра Чирипюка та опера "Летючий Голландець" у постановці диригента Василя Василенко (Донецький національний академічний театр опери та балету імені А.Б.Солов'яненка).

Детальніше з повним списком претендентів можна ознайомитися на сайті комітету.

Розмір премії щороку встановлюється президентом. Грошовий розмір премії минулого року - 260 тис. грн кожна.

Зараз ви читаєте новину «Стали відомі імена претендентів на Шевченківську премію-2014». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі