понеділок, 18 серпня 2014 18:30

"Радянський Союз програв Другу світову війну" - Віктор Суворов
2

До львівського Форуму видавців виходить книга колишнього розвідника, капітана ГРУ, всесвітньовідомого історика Віктора Суворова (справжнє ім'я — Володимир Рєзун) "Остання Республіка". Новинку від автора історичних бестселерів "Криголам" та "Акваріум" презентує видавництво "Зелений пес".

Книгу написано фірмовим "суворовським" стилем із несподіваним, сміливим поглядом на події, – усе, до чого звикли шанувальники Суворова, ви побачите у новій книжці.

"Остання Республіка" розповідає про славнозвісний День Перемоги і коли його почали святкувати, чому Парад Перемоги приймав не сам Верховний Головнокомандувач Іосіф Сталін, а його заступник Маршал Жуков? Чи справді СССР не був не готовий до війни, яким було співвідношення військових сил гітлерівської Німеччини та СССР? І головне — чому Радянський Союз програв Другу світову війну? В Росії книга зазнала гострої критики від "офіційних" істориків, але ніхто так і не спромігся спростувати доводів Суворова.

Суворов доводить, що попри те, що у Росії міняються вожді-президенти, але методи залишаються тими самими: те що робив Сталін, потім повторював Хрущов, зараз це робить Путін. Росія залишається Росією.

"Остання Республіка" написана у 1994 році, допрацьована у 2011-му, а в 2014 році спеціально для українського видання автор, у процесі підготовки рукопису до друку, написав післямову в якій проводить паралелі між 1941 та 2014 роком у зв'язку з військовим вторгненням до України.

Раніше українською мовою виходили дві книги Суворова з трилогії "Хроніки "Великого десятиліття"" — "Її ім'я було Татьяна" та "Кузькіна мать" — видавництво "Зелений пес" планує ще одну прем'єру від Суворова цієї осені, яка завершить трилогію про період правління Хрущова.

Зараз ви читаєте новину «"Радянський Союз програв Другу світову війну" - Віктор Суворов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі