четвер, 08 жовтня 2015 13:47

Солістка Збройних Сил України розповіла, які пісні хочуть чути бійці АТО
5

7 жовтня у Колонному залі Національної філармонії України відбувся концерт співачки Ярослави Руденко з символічною назвою - "Слава Україні". Солістка Збройних Сил України розповіла кореспонденту Gazeta.ua, як у військовослужбовців змінюються смаки до вибору музики та пісень і що хочуть слухати на війні.

"Сама назва концерту говорить за себе. Вже другий рік їжджу в зону АТО. То від ансамблю Збройних Силі, то від філармонії. Або шукаю спонсорів та їду сама з концертами у військові госпіталі, штаби АТО, військові частини. Бійцям дуже не вистачає українських народних пісень. От приїздимо в штаб АТО, а там сидять переважно молоді військовослужбовці. Для них готували сучасний репертуар, а вони хочуть старих пісень. Просять заспівати про батьків, окремо про матір, про патріотизм" — розповідає Ярослава Руденко.

Каже, своїми концертами популяризує українську народну пісню і піднімає бойовий дух.

"Разом співаємо "Вставаймо, браття, українці", "Благословиця", "Про Україну та віру у світле майбутнє". Плачуть, коли виконую "Батько і мати", "Росте черешня в мами на городі",. Мати залишається найріднішою людиною в нашому житті. В будь-якому віці, - говорить співачка. - Підійшов один боєць і каже: "знаєте, в мене є дівчина, чекає мене. Якщо мене вб'ють, вона вийде собі заміж. В неї почнеться нове життя. Мене не дочекається з війни чи не прийде на могилу. А мати — є мати. Вона постійно буде чекати, вірити та надіятися, що повернуся живим" Хлопці за час перебування в зоні АТО дорослішають і осмислюють своє життя".

Концерт Ярослави Руденко відкрив один з кращих скрипалів світу Василь Попадюк. Співачка виконувала українські народні пісні, які народилися у різних регіонах України.

Зараз ви читаєте новину «Солістка Збройних Сил України розповіла, які пісні хочуть чути бійці АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі