вівторок, 07 жовтня 2014 16:56

"Сьогоднішня реальність - абсурдне поєднання війни та миру" - художниця

Два білих голуба виїдають очі чоловікові на картині "Перемир'я" київської художниці Влади Ралко, 45 років. Роботу акрилом на полотні 2 метри заввишки художниця написала днями у Каневі під час творчої резиденції.

 

- Чоловік на картині "Перемир'я" уособлює людину, яка заспокоїлася, бо уряд оголосив перемир'я, - пояснює художниця. - Більше за диктаторів, лиходіїв і загарбників, мене бентежить проста пересічна людина. Завдяки своїй нерозбірливій відстороненій позиції, вона стає пасивним, мовчазним злочинцем. Здавалося б: хороша людина хоче миру - нема що заперечити. Але цей "мир" чомусь виключає будь-яку боротьбу, навіть коли це внутрішня боротьба із самим собою задля того, щоб просто залишатися людиною.

На нижній частині роботи -зобразила трасу, шлях із світлом фар. Таким чином, людина виглядає ніби велетнем, бо подібних заспокоєних, байдужих та "приспаних" людей аж надто багато. До створення роботи мене спонукала сьогоднішня "розірвана" реальність - це абсурдне поєднанням війни та миру. Зараз малюю напругу між двома реальностями війни та миру, кожна з яких заперечує іншу. Ця розірваність погрожує новим вибухом.

Зараз ви читаєте новину «"Сьогоднішня реальність - абсурдне поєднання війни та миру" - художниця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі