Ексклюзиви
вівторок, 25 листопада 2014 17:24

"Сміття" - виходить фільм про злидні в Бразилії

"Сміття" - виходить фільм про злидні в Бразилії

Фільм спільного виробництва Великої Британії та Бразилії 4 грудня вийде на великі екрани. Стрічку британського режисера Стівена Долдрі незабаром можна буде побачити і в Україні.

За сюжетом два хлопчика, що копирсаються у смітті на звалищі у Ріо, знаходять гаманець, зміст якого змінить їхні життя назавжди. Коли з'являється місцевий представник поліції, пропонуючи винагороду за знайдений гаманець, хлопці – Рафаель (Ріксон Тевез) та Гардо (Едуардо Луїс) – усвідомлюють, що вони знайшли дещо важливе. Разом із своїм другом Рато (Габріель Вайнстейн), тріо вплутується у неймовірні пригоди, намагаючись вислизнути з лап корумпованої поліції і розкрити таємниці, які приховує гаманець.

Режисером стрічки став Стівен Долдрі – англійський кінорежисер, відомий своїми стрічками "Надзвичайно гучно і неймовірно близько", "Біллі Еліот", "Вісім".

В основі фільму – однойменний роман письменника Енді Малігана.

Продюсер Кріс Тікієр став першим, хто приєднався до проекту, коли права на екранізацію книги купили ще до її виходу в світ. "Ми живемо у золотому сторіччі, тому що книги, написані для молодих людей, розповідають про серйозні речі, - говорить продюсер. – Багато творів, які ми екранізуємо, розповідають про життя молодих людей".

Мартін Шин, який грає отця Джуліарда, порівнює фільм "Сміття" до "Пригод Геккльбері Фінна" Марка Твена: "Це історія про трьох хлопчиків та їхню мужність і оптимізм, а також нездоланний дух пригод. Вони справді змушують нас вірити, що безвихідних ситуацій не існує, що безнадію завжди можна подолати і знайти рішення неймовірно складних проблем".

Як і багато інших хороших ідей, думка перетворити книгу "Сміття" на кіно з'явилася під час ланчу. Продюсер Кріс Тікієр зустрівся за сніданком із впливовим агентом Дженні Касаротто, і вона розповіла йому про роман, який здійняв галас на щорічному книжковому ярмарку у Франкфурті.

"Він ще не був виданий, але люди вже ним цікавилися, - згадує Тікієр. – Права на друк щойно придбав видавець книги "Загадкове нічне вбивство собаки" і Дженні дала мені почитати рукопис. Я прочитав його того самого вечора і просто закохався".

Маліган планував написати цікаву книгу. "Я був переконаний, що не хочу писати нудний роман, - розповідає колишній вчитель, який за своє життя прочитав тони нудної літератури, призначеної для молоді. – Немає нічого гіршого за роботу над нецікавим романом разом із класом підлітків, яким це не подобається. Жодного екшну, насилля та спокусливих речей, які усі люблять".

Зйомки фільму проводили в Бразилії. Долдрі упевнений, що Ріо, показане у "Смітті" упізнають не всі, хто був у цьому місті. "Ми не ставили за мету знімати у найкрасивіших місцях, які люди можуть знати, - говорить режисер. – Ми знімали там, де місцеві мешканці ніколи не бачили знімальних груп. У цьому сенсі наша подорож стала відкриттям не тільки для мене, а навіть для місцевих фільммейкерів. Ми знайшли такі місця, які ніхто до нас не фільмував".

Зараз ви читаєте новину «"Сміття" - виходить фільм про злидні в Бразилії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі