вівторок, 30 липня 2013 09:21

Скульптор Церетелі створив найвищого в Європі 83-метрового Христа

Скульптор Церетелі створив найвищого в Європі 83-метрового Христа
Статуя Христа-Спасителя Лісабоні. Фото: АР

Відомий скульптор Зураб Церетелі відлив статую Ісуса Христа, яка після установки може стати найвищою в Європі, пише Інтерфакс.

У Петербурзі на заводі "МонументСкульптура" відлита в бронзі грандіозна статуя Христа заввишки 33 метри - за кількістю років земного життя Ісуса. Її п'єдестал з бронзовими рельєфами - ще 50 метрів. Таким чином, загальна висота скульптури буде 83 метри, зазначив скульптор.

Він нагадав, що скульптура буде на п'ять метрів вище статуї Христа в Лісабоні, яку вважають найвищою в Європі. Португальці називають свій монумент "Христос-Цар", пояснив Церетелі.

Місце встановлення монумента поки не визначено. Скульптор відзначив, що у нього вже є пропозиція розмістити свою роботу в Грузії, але він би віддав перевагу знайти для статуї місце в Росії і впевнений, що у нього це вийде.

Церетелі пояснив, що вже давно хотів створити власну статую Христа, так як це було для нього "глибокою душевною потребою". За його словами, він вже відлив у бронзі 64 рельєфи з життя Христа, починаючи з Благовіщення і завершуючи Вознесінням.

Зараз ви читаєте новину «Скульптор Церетелі створив найвищого в Європі 83-метрового Христа ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі