понеділок, 20 серпня 2012 16:26

Помер виконавець хіпі-гімну Скотт Маккензі

Помер виконавець хіпі-гімну Скотт Маккензі
Фото: rus.ruvr.ru

Виконавець культового хіта San Francisco (Be Sure to Wear Flowers in Your Hair), що став в 1967 році гімном усіх хіпі, Скотт Маккензі помер на 74-му році життя 18 серпня. Про смерть співака і композитора повідомляється на його офіційному сайті.

С. Маккензі був дуже хворий і останні два тижні життя провів у лікарні Лос-Анджелеса.

Він народився в 1939 році в Джексонвілл (штат Флорида), його дитинство пройшло у Вірджинії. Ще будучи підлітком, він співав у групі, а пізніше познайомився з Джоном Філіпсом, сином друзів батьків. Незабаром вони зібрали групу The Abstracts і на початку 1960-х переїхали в Нью-Йорк, де, перейменувати в Smoothies, записали кілька синглів. Продюсером цих записів виступив Мільто Габлер, пізніше удостоєний честі перебувати в "Залі слави рок-н-ролу" за роботи з Біллі Холлідей, Луї Армстронгом і Біллом Хейлі.

Пізніше С. Маккензі разом з Дж. Філліпсом і Діком Вейсман створив фолк-тріо The Journeyme. Група уклала вигідний контракт і записала три альбоми.

У 1964 року колеги по групі запросили С. Маккензі в проект The Mamas & The Papas, які наслідував манері виконання популярних британців з The Beatles, проте він зайнявся сольною кар'єрою. В цей період Дж. Філліпс пише для С. Маккензі його головний хіт - San Francisco.

Зазначимо, що Сан-Франциско в той період був місцем зародження ідей і руху хіпі. Він був не тільки містом "дітей квітів", а й центром на західному узбережжі США, куди прибували ветерани в'єтнамської війни. Пісня San Francisco стала своєрідним гімном надії і свободи, який виспівували американські солдати, повертаючись з В'єтнаму додому. Під час кожного свого концертного виступу співак говорив, що ця композиція присвячується всім ветеранам в'єтнамської війни.

У 1970р. С. Маккензі вирішив розпрощатися з музикою і переїхав в сільську місцевість неподалік від Палм-Спрінгс. Повернувся на сцену він лише в 1986 року і взяв участь у відродженні групи The Mamas & The Papas. У 1988 році він став співавтором одного з останніх хітів The Beach Boys, пісні Kokomo.

За час своєї музичної кар'єри співак записав два сольні альбоми. Останні роки життя С. Маккензі жив в Лос-Анджелесі і продовжував концертну діяльність.

Зараз ви читаєте новину «Помер виконавець хіпі-гімну Скотт Маккензі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі