Ексклюзиви
неділя, 27 грудня 2015 10:40

Скандальна "Москва 2042" Володимира Войновича вийшла українською

Автор: надана видавництвом КСД
 

Скандальний роман-антиутопія "Москва 2042" Володимира Войновича вийшов українською. Книжку видав харківський "Клуб сімейного дозвілля".

"Знаменитий роман-антиутопія, що наробив багато галасу в Радянському Союзі. Віталій Карцев дивовижним чином мандрує в часі й потрапляє до Москви майбутнього — дивної держави МОСКОРЕП. Вона обнесена високою залізобетонною стіною, люди тут схожі на роботів, а править усіма Геніалісимус, який виявляється давнім другом Карцева з минулого — Льошкою Букашевим. Диктатора мріє скинути з трону письменник у вигнанні Карнавалов, в якому вгадуються риси Солженіцина. Фантазія та реальність змішуються в романі Войновича у вибуховій пропорції і створюють портрет епохи, рівного якому немає." - йдеться у анотації до книжки.

"Москва 2042" написана у 1986 році. Автор зобразив Москву майбутнього, де, здається, переміг комунізм. Поступово стає зрозумілим, що ці очікування так і залишилися утопією.

Володимир Войнович — класик літератури, публіцист, художник, громадський діяч та відомий благодійник, юнацькі роки провів у Запоріжжі та Керчі. За правозахисну діяльність і вбивчу сатиру на радянську дійсність письменника переслідували. 1980 року його позбавили громадянства та вислали з СРСР. "При Брежнєві вигнали з батьківщини, при Горбачові покликали назад" - каже письменник. 2002 року Войновича нагородили премією ім. Сахарова "За громадянську мужність письменника".

Нагадаємо, у лютому Войнович написав листа Президенту Росії Володимиру Путіну, де попросив "Не ганьбити себе і Росію" - і звільнити Надію Савченко.

Минулого року Володимир Войнович відвідав Україну, щоб представити українське видання найвідомішої своєї книги "Життя і неймовірні пригоди Івана Чонкіна". На презентації зізнався: "Хоча не люблю й не вживаю цього слова, але скажу: я — патріот Росії. І саме тому хочу, аби Україна перемогла в цій найжахливішій війні".

Зараз ви читаєте новину «Скандальна "Москва 2042" Володимира Войновича вийшла українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі