Ексклюзиви
неділя, 02 квітня 2006 14:27

Силіконових людей космос не прийме

Багатьом зіркам із силіконом у тілі заборонили польоти у космос, тому що це небезпечно для здоров"я. Через це число туристів, які хотіли б відправитися у політ, може різко скоротитися.

Експерти американської фірми Space Adventures розповіли, що штучні груди, сідниці, губи можуть просто вибухнути у польоті через перепади тиску. Тому польоти у космос стануть перевіркою на натуральність людського тіла.

Вирушити у мандрівку туристи зможуть у 2008 році. До того ж не на орбіту, а на суборбіту. Це умовний кордон між земною атмосферою і космічним вакуумом, що на висоті 100 км від поверхні Землі.

Суборбітальний політ коштує значно дешевше, ніж космічний тур на Міжнародну космічну станцію на російському кораблі "Союз ". Базова ціна за політ на МКС - $10-20 млн, а суборбітальний політ обійдеться всього у $115 тисяч.

Така ціна для багатьох доступна, тому компанія продала вже понад півтори сотні таких турів. І хоча ще жоден із них не відбувся, охочих полетіти стає дедалі більше.

Проте можна припустити, що ні канадська акторка Памела Андерсон, 38 років, ні британська топ-модель Джордан, 27 років, Землю з суборбіти не побачать, повідомляє Кореспондент-net.

Зараз ви читаєте новину «Силіконових людей космос не прийме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі