Ексклюзиви
четвер, 03 березня 2016 14:52

Шевченківський комітет може очолити Щербак

Шевченківський комітет може очолити Щербак
Фото: news-xl.net

Петро Порошенко запропонував Юрію Щербаку очолити Шевченківський комітет.

Таку заяву президент зробив під час вручення Національної премії України ім. Тараса Шевченка.

"Очолити Комітет я запропонував людині, яка асоціюється з порядністю і відповідальністю, і водночас є глибоким інтелектуалом і майстром слова. Його ім'я - Юрій Щербак. Шановний Юріє Миколайовичу, я багато років вас знаю і бачу, як в одній особі безцінний життєвий досвід поєднується з дуже великим новаторством, відчуттям модерного", - зазначив Порошенко.

Щербак - український письменник, сценарист, публіцист, політик, діяч екологічного руху, дипломат. Автор романів "Бар'єр несумісности", "Причини і наслідки", "Час смертохристів: Міражі 2077 року" "Час Великої Гри. Фантоми 2079 року", " Час тирана. Прозріння 2084 року", кількох збірок оповідань та повістей. Був послом України в Канаді, США, Ізраїлі. З 1966 - член Спілки письменників України, з 1971 року - Спілки кінематографістів України.

"Впевнений, що у новому складі комітету у нас будуть працювати люди різних поколінь - від шістдесятників до ровесників нашої української незалежності. Саме таким широким є віковий діапазон тих, хто вже отримали пропозиції долучитися до роботи комітету і більше того - вже дали попередню згоду", - додав президент.

Порошенко також заявив, що має намір модернізувати Шевченківську премію.

Зараз ви читаєте новину «Шевченківський комітет може очолити Щербак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі