вівторок, 02 серпня 2016 12:43

Сергій Жадан віддасть свою премію дітям Луганщини

Сергій Жадан віддасть свою премію дітям Луганщини

Сергій Жадан разом із видавництвом "Клуб сімейного дозвілля" хочуть подарувати премію "Українська книжка року" дитячим установам Луганської області. Про це він написав у Facebook, звертаючись до президента.

У зверненні письменник подякував президенту за премію. Нагадав про те, в яких складних умовах зараз доводиться жити дітям у зоні АТО.

"Ми бачимо, що держава іноді, на жаль, не може (чи не хоче) цю відповідальність нести. В такому випадку відповідальність перекладають на нас – тих, хто цю владу обрав. Саме тому ми з видавцями хочемо ще раз подякувати Вам за цю премію і передати її на потреби дитячих закладів Луганської області".

Жадан став переможцем премії "Українська книжка року", присудженої йому Петром Порошенком. "Ворошиловград" Сергія Жадана - кращий український роман десятиліття за версією літературної премії ВВС Україна, незабаром екранізують.

23 серпня вийде друком збірка віршів Сергія Жадана "Тамплієри". Цього дня відбудеться її презентація в Харкові. 6 вересня письменник презентує її у Києві, а 8-го — у Львові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гаррі Поттера перекладуть українською

Зараз ви читаєте новину «Сергій Жадан віддасть свою премію дітям Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі