четвер, 03 липня 2014 17:08

Ще один український гурт заборонено в Росії

Ще один український гурт заборонено в Росії
Григорій Вагапов. Фото: facebook.com

Цього тижня лідер українського гурту "Вперше чую" Григорій Вагапов запланував гастроль в далекому Сибіру – концерт на запрошення мотофестивалю "Повний газ" в місті Кемерово.

Проте, за 4 години до вильоту, отримав новину від організаторів фестивалю в Сибіру – їм надійшов офіційний лист від влади Кемерово, де виступ лідера "Вперше чую" заборонено.

Директор гурту вже зробила офіційний запит до організаторів фестивалю, з проханням надіслати той самий лист – розібратися в чому таки справа і оприлюднити його. Офіціний документ про заборону виступу поки не отримали – можливо через зрозумілу обережність менеджменту фестивалю.

"Вперше чую" дізнались, що виступ заборонено через відео, яке ще 1 грудня 2013 з'явилося в ефірі каналу 1+1. Тоді на пісню "Не треба" ТСН змонтували кадри Майдану та побиття студентів. Занадто провокативне для Кемерово відео на пісню, в якій – до речі – жодного слова про Майдан немає.



"Заборона виступу Вперше Чую на мотозлеті в Кемерово показала, що всебайкерське гасло "байкери поза політикою" більше не працює. Це безпрецидентний випадок втручання влади в мотоциклетну субкультуру. Донині ні в Росії, ні в Україні такого не траплялося. Мені уже прийшли десятки листів від братів-байкерів з Сибіру, та далекого сходу Росії – деякі з них приїхали на мотофестиваль "Повний газ" спеціально, аби послухати "шальоного автора Чоперка" - пісні, яка об'єднала мотобратство єдиною правильною емоцією – любов'ю. Я вважаю, що таке втручання російської влади – це заборона дружби, заборона духовності, заборона любові" - вважає лідер гурту "Вперше Чую" – український журналіст, байкер, музикант Григорій Вагапов

Зараз ви читаєте новину «Ще один український гурт заборонено в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі