субота, 25 лютого 2017 15:15

Ринок творів мистецтва переживає переоблік - арт-менеджер

Ринок творів мистецтва переживає переоблік - арт-менеджер
Денис Белькевич / Inspiration for Breakfast

Арт-ринок переглядає підходи до колекціонування. Про це розповів Gazeta.ua арт-менеджер Денис Белькевич.

"Арт-ринок переживає переоблік. Минулого разу це було у 80-х роках. Тоді японські колекціонери почали накручувати ціни на мистецтво, купували картини, порцеляну за завищеними цінами. У такий спосіб показували, що в них є гроші. Хотіли продати свою електроніку на Захід. Така була стратегія. Тоді арт-ринок на декілька сезонів заспокоївся. Почав ці ціни таким же штучним шляхом знижувати", - говорить Белькевич.

Переглядали підходи до колекціонування.Зараз відбувається таке ж перезавантаження.

"Зрештою цінова політика збалансувалася. Зараз на арт-ринку щось схоже", - пояснює він.

Світ звернув увагу на модернізм країн Африки. Найбільш розвинутий аукціонний будинок у Нігерії за рік має більший обіг ніж всі українські аукціонні будинки за останні 5 років, зазначає Белькевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як українці можуть заробляти на мистецтві - банкір

"Модерністи ХХ сторіччя з Латинської Америки побували в Парижі, купували картини, обмінювались та намагались розвивати цю тему. Африканьскі художники цього не бачили. Мистецтво народжується не підглядаючи один за одним. Народжується з думок, з соціально-економічних подій, певної ознаки часу. Найближче десятиліття африканське мистецтво буде все більше і більше завоювати світ. Звичайно з фінансовою допомогою зацікавлених осіб африканської діаспори у Сполучених штатах, у Лондоні і місцевих країн", – прогнозує експерт.

3,8 мільярда гривень віддали за портрет "Оголеної" на нью-йоркському аукціоні "Крістіс". Картина належить пензлю Модільяні.

Зараз ви читаєте новину «Ринок творів мистецтва переживає переоблік - арт-менеджер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі