пʼятниця, 12 квітня 2013 12:20

"Розмальовка" українського художника стала топ-лотом аукціону в Лондоні

 

Робота українського художника Олега Тістола пішла з аукціону за $ 54 000. "Розмальовка" стала одним з п'яти найбільш успішних лотів на торгах аукціонного дому Phillips у Лондоні.

"Розмальовка" - це живописна робота зі знаменитого циклу "Південний Берег Криму", яка була виставлена ??на 31-му Українському тижні моди в 2012 році, і розфарбована глядачами за допомогою маркерів.

Ця картина стала 18-й роботою Олега Тістола, проданою на міжнародних торгах, і за результатом - світовим ціновим рекордом для художника. Попередній ціновий рекорд Тістола був встановлений на торгах Phillips в Нью-Йорку - картина "Море" була продана за $ 28 750.

"Розмальовку" придбав колекціонер із США. У п'ятірці топ-лотів поступився інтерактивний живопис Олега Тістола лише Енді Уорхолу ("True Love" продана за $ 251 тисячі), молодому вундеркіндові арт-ринку Джейкобу Кессі ("Untitled" продана за $ 186,5 тисячі), знаменитому графітчику BANKSY ("Do Not Punish Yourself" продана за $ 124 777) і британському концептуалісту Гевіну Тертку ("Pink Che" продана за $ 57 300).

Зараз ви читаєте новину «"Розмальовка" українського художника стала топ-лотом аукціону в Лондоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі