понеділок, 13 лютого 2017 11:57

Російський письменник приїхав на Донбас воювати на боці ДНР

Російський письменник приїхав на Донбас воювати на боці ДНР

Російський письменник Захар Прилєпін приїхав воювати на Донбас на боці бойовиків. Обійняв посаду заступника командира батальйону спецназу з роботи з особовим складом ДНР. Має звання майора. Про це повідомляє "Комсомольская правда".

"Донбас – це наша відповідальність. Не перед жителями Донбасу чи України, а перед майбутнім Росії. Якщо тут ми доб'ємося успіху, значить у нас все вийде у будь-яких починаннях. Охочих із Росії потрапити до мого підрозділу багато. Вже вишикувалася черга", - сказав він. Останні два роки був радником голови ДНР Олександра Захарченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французький композитор написав твір загиблому бійцю АТО

"Київ – російське місто. Ми маємо тут робити своє. Решту питань вирішать нагорі. Таких помилок, як з Януковичем, вже бути не повинно. Наша мета - вся Україна. Ніякої іншої мети бути не може. Письменник не має лишатися осторонь війни. Це, як під час Великої вітчизняної. Тут я офіцер, і мені доведеться стріляти. Як свого часу це робили інші чудові письменники Констянтин Симонов та Євгеній Долматовський" – додав Захар Прилєпін.

20 років тому Прилєпін служив в ОМОНі. Мав відрядження в Чечню і Дагестан. З 2015 року – радник ватажка бойовиків ОРДЛО Олександра Захарченка. З 2016-го веде авторську передачу на телеканалі "Царгород ТВ". Власник каналу - бізнесмен Костянтин Малофєєв, який спонсорував терористів на Донбасі. У вересні 2016 року українська делегація письменників відмовлялася від участі у фестивалі ім. Джозефа Конрада в Польщі. Через те, що туди запросили Прилєпіна. До неї входили Софія Андрухович, Ірина Викірчак і Наталка Сняданко. Організатори фестивалю відкликали запрошення для росіянина.

Зараз ви читаєте новину «Російський письменник приїхав на Донбас воювати на боці ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі