середа, 17 серпня 2011 14:06

Рідні та друзі Олеся Ульяненка зберуться на його могилі

Рідні та друзі Олеся Ульяненка зберуться на його могилі

На Байковому кладовищі, що у Києві, зберуться рідні та друзі українського письменника Олеся Ульяненка.  Він помер 18 серпня від серцевого нападу. З міста Хорол, що на Полтавщині, приїде його мати 71-річна Катерина Василівна. Можливо, з Америки прилетить його рідна сестра Валентина Лісовська. Письменника поминатимуть сьогодні, 17 серпня.

"На жаль, маю сьогодні багато справ і на роковини не встигаю. Але це чудово, що вони проводяться. Все правильно робиться. Видали хорошу книжку, у соціальній мережі сторінку створили. Пам'ятають. Влаштовували вечір пам'яті у травні, на поминальну неділю збирались біля його могили. Мати приїжджала. Нічого не каже, тільки дивиться на фотографію і плаче", - розказав поет Сергій Пантюк.

Письменник жив сам у однокімнатній квартирі у столичному районі Позняки. Гроші на похорон збирали друзі письменника. Квартира дісталась дільничному міліціонерові, бо Ульяненко загубив на неї документи.

"На скільки мені відомо, квартира не була приватизована. В принципі це не така велика проблема. Можна просто наїхати на владу. Людині виділили квартиру. Вона помер. Так, не приватизувала, але у нього є в нього мати, є сестра. Чому б в решті решт музей там не зробити? Готовий взяти участь у такому зверненні до влади. З похоронами були проблеми, влада почула", - зазначив Пантюк.

Декілька днів тому відбулась презентація книги "Олесь Ульяненко. Без цензури", яку  видали за ініціативи близького другу письменника – режисера Мирослава Слабошпицького. До книжки увійшло близько 40 інтерв'ю, які автор дав різним виданням та телеканалам протягом 1994-2010 років.

Зараз ви читаєте новину «Рідні та друзі Олеся Ульяненка зберуться на його могилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі