понеділок, 09 вересня 2013 09:22

Режисер "Сутінків" взявся за фільм про підстаркуватого Шерлока Холмса, який втрачає пам'ять

Режисер "Сутінків" взявся за фільм про підстаркуватого Шерлока Холмса, який втрачає пам'ять
Іен Маккеллен зіграє ШЕрлока Холмса на пенсії. Фото: thr.ru

Іен Маккеллен виконає головну роль у новому фільмі Білла Кондона "A Slight Trick of the Mind" (на основі однойменної книги Мітча Калліна, яка вперше була опублікована в 2005 році).

У книзі розповідається про старого Шерлока Холмса - знаменитий детектив не може пересуватися без тростини і поступово втрачає пам'ять. Йому доводиться знову взятися за розслідування справи, яку він не довів до кінця багато років тому. Зйомки нового фільму Кондона почнуться в квітні 2014 року в Великобританії. Дата виходу картини в прокат не уточнюється.

Маккелен раніше вже знімався у Кондона. Актор виконав головну роль у драмі 1998 року "Боги і монстри" ("Gods and Monsters"). Ця робота принесла Маккеллену номінацію на "Оскар", проте у результаті картина удостоїлася всього однієї премії Американської кіноакадемії - за кращий адаптований сценарій.

Кондон також займався постановкою фільмів "Доктор Кінсі", "Дівчата мрії" і "Сутінки. Сага. Світанок". Остання режисерська робота кінематографіста - стрічка "П'ята влада", що розповідає про засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа. 5 вересня цією картиною відкривається міжнародний кінофестиваль у Торонто. У прокат "П'ята влада" вийде в жовтні 2013-го.

В даний час до виходу в прокат готуються відразу кілька фільмів за участю Іена Маккеллена. На грудень 2013 року запланована прем'єра другого фільму з трилогії Пітера Джексона "Хоббіт" - його випустять на екрани з підзаголовком "Пустош Смауга". У травні 2014 року в прокат вийде стрічка Брайана Сінгера "Люди Ікс: Дні минулого майбутнього".

Зараз ви читаєте новину «Режисер "Сутінків" взявся за фільм про підстаркуватого Шерлока Холмса, який втрачає пам'ять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі