четвер, 27 жовтня 2011 10:05

Режисер Сергій Говорухін помер після інсульту

Режисер Сергій Говорухін помер після інсульту

Помер кінорежисер Сергій Говорухін, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на джерела в медичних колах. Співрозмовники агентства повідомили, що Говорухін помер вранці у четвер, 27 жовтня, в одній з московських клінік.

Сергій Говорухін був 18 жовтня госпіталізований в Першу міську лікарню з обширним крововиливом у мозок. 21 жовтня в ЗМІ з'явилися повідомлення про смерть режисера, які пізніше були спростовані.

Сергій Говорухін - син кінорежисера Станіслава Говорухіна - народився 1 вересня 1961 року. У 1988 році Говорухін-молодший закінчив сценарний факультет ВДІКу.

Дебютна робота Говорухіна-молодшого - "Прокляті та забуті" про війну в Чечні - в 1999 році отримала премію "Ніка" в категорії "кращий неігровий фільм". Його фільм "Ніхто, крім нас ...", що вийшов в 2008 році, був удостоєний призу Гільдії кінорежисерів Росії.

У 1994 - 2005 році Сергій Говорухін брав участь в якості військового кореспондента в бойових діях на території Таджикистану, Чечні, Афганістану та Югославії. У 1995 році під час відрядження до Чечні Сергій Говорухін отримав важке поранення, яке призвело до ампутації ноги. Говорухін-молодший був нагороджений Орденом Мужності (1995) та медаллю "За відвагу" (1998).

Сергій Говорухін також був автором кількох збірок прози. Крім того, він вів активну громадську діяльність - був членом Ради при президенті зі сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства і прав людини, а також головою Фонду ветеранів та інвалідів збройних конфліктів "Рокада".

Зараз ви читаєте новину «Режисер Сергій Говорухін помер після інсульту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі