середа, 27 січня 2016 10:29

Режисер фільму про Майдан розповів, як його сприйняли американці

Режисер фільму про Майдан розповів, як його сприйняли американці
Фото: gordonua.com

Після перегляду документального фільму "Зима у вогні: боротьба України за свободу" (Winter on fire: Ukraine's fight for freedom) багато американців задалися питанням: "Чи здатні ми на те, що зробили українці на Майдані?".

Про це в інтерв'ю виданню Гордон розповів режисер фільму Євген Афінеєвський.

"Багато американських глядачів після перегляду "Зими у вогні " були вражені, що Майдан недостатньо висвітлювався в США. Казали: "Як же так, чому ЗМІ не приділили більше часу таким важливим історичним подіям?". Україна була в новинах CNN, Fox News і інших телеканалів, але ніхто так докладно і масштабно, як ми, не висвітлив Майдан", - зазначив режисер.

"Американці, особливо літнє покоління, у подіях в Києві 2013-2014 років побачили, як свого часу боролися за свободу і демократію батьки-засновники США. А молодь, подивившись фільм, дивувалася єдності протесту, запитувала мене: "Як думаєш, ми здатні на те, що зробили українці на Майдані?". Це питання зависає в повітрі, у мене немає відповіді. Революція гідності дійсно стала прикладом єдності та сміливості для багатьох хлопців та дівчат у США", - розповів він.

Нагадаємо, стрічка "Зима у вогні" про протести на Майдані в Києві потрапила до списку головних номінантів на премію Оскар. Це означає, що вперше в історії український фільм отримав можливість завоювати найпрестижнішу кінонагороду.

Зараз ви читаєте новину «Режисер фільму про Майдан розповів, як його сприйняли американці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі