понеділок, 14 травня 2012 11:36

Спецтема: Євробачення-2012

Репетицію Євробачення-2012 відкрив учасник з Чорногорії

Репетицію Євробачення-2012 відкрив учасник з Чорногорії

На головній арені "Євробачення-2012" Baku Crystal Hall почалися репетиції учасників конкурсу.

Відкрив репетиційний цикл представник Чорногорії Рамбо Амадеус. 49-річний музикант презентує на конкурсі пісню Euro Neuro. У перший репетиційний день сцену на самому березі Каспійського моря випробують представники ще восьми країн - Ісландії, Греції, Латвії, Албанії, Румунії, Швейцарії, Бельгії та Фінляндії. Всі вони виступлять у першому півфіналі конкурсу, який пройде 22 травня.

Як повідомляють організатори конкурсу, Баку вже готовий до проведення євросонгу. Офіційне відкриття головної арени конкурсу - Baku Crystal Hall відбулося минулого тижня. Споруда цього концертного залу була побудована спеціально до "Євробачення-2012" за рекордно короткі терміни. Споруджена з модульних конструкцій будівля нагадує по своїй архітектурній формі оброблений кристал, звідси і його назва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гайтана на "Євробаченні" виступить сьомою у другому півфіналі

Після шести тижнів копіткої роботи на сцені встановлено все необхідне обладнання. Система освітлення, яка складається з більше 2500 проекторів і 3000 метрів кабелю, привезена з Німеччини в 90 контейнерах. Звідти ж завезені деякі готові елементи сцени. Оформленням сцени займався Флоріан Відер, дизайнер таких проектів, як "Євробачення-2011", "MTV Video Music Awards", "X-Factor" та ін.

На сцені встановлені світлодіодні екрани площею понад 1300 квадратних метрів, з допомогою 25 HD-камер на них будуть відображатися всі деталі шоу. Сценарні подробиці майбутнього дійства поки не розкриваються. Проте вже відомі його ведучі - переможець торішнього "Євробачення" Ельдар Гасимов, співробітниця Громадської телерадіомовної компанії Азербайджану Лейла Алієва і Наргіз Бірк-Петерсен.

У неділю відкривається і "Євроклуб", розташований на відстані 2,5 кілометрів від основної сцени на приморському бульварі Баку. Тут учасники конкурсу зможуть представити власні пісні, провести презентацію своїх країн, поспілкуватися в фанатами. В "Євроклубі" також будуть організовані офіційні прийоми - по завершенні двох півфіналів і фіналу конкурсу. А 19 травня очікується відкриття "Євросела", яке стане центром світського життя конкурсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гайтана зняла кліп для "Євробачення" зі шматків старих відеоробіт

Всього в конкурсі беруть участь представники 42 країн. Наймолодшій учасниці "Євробачення-2012" - бельгійської співачці Айріс -16 років, найстарші конкурсанти - 75-річний представник Великобританії Енгельберт Хампердінк і російські "Бурановскі бабусі", середній вік яких становить 66 років.

Півфінали "Євробачення-2012" пройдуть 22 і 24 травня, фінал - 26 травня. Гасло конкурсу "Запали свій вогонь".

Зараз ви читаєте новину «Репетицію Євробачення-2012 відкрив учасник з Чорногорії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі