середа, 22 червня 2016 13:47

Red Hot Chili Peppers вперше за 5 років випустили альбом

Red Hot Chili Peppers вперше за 5 років випустили альбом

Red Hot Chili Peppers відвідає Україну 6 липня і дасть концерт у Києві на стадіоні НСК "Олімпійський". Зараз музиканти вирушили у тур на підтримку свого нового 11-го альбому The Getaway.

Диск випустили вперше за 5 років. Настільки тривалий період мовчання викликаний появою в команді нового учасника, гітариста Джоша Клінгхоффера. Потрібен був час, щоб відточити техніку гри Джоша до звичного звучання команди.

До альбому увійшли 13 композицій. Свій попередній альбом I'm With You гурт представив 2011-го, після практично розпаду, і він відразу зайняв верхні позиції у всіх можливих чартах. Getaway частково нагадує цю історію. Одна з пісень нового альбому Dark Necessities вже встигла стати хітом в мережі, набравши за кілька днів понад 1,5 млн переглядів.

На цю тему ми поспілкувалися з музичним критиком Олексієм Бондаренком:

- У чому феномен цього гурту?

- Феномен Red Hot Chili Peppers в тому, що їм вдалося дуже успішно поєднати фанк-музику із альтернативним роком. Таким чином вони знайшли шлях до аудиторії, яка любить і рок, і поп-музику. До того ж, це надзвичайно талановиті, працьовиті музиканти із цікавою історією та образом простих хлопців, що викликає довіру.

- В чому особливість їх 11-го альбому? Чим він відрізняється від попередніх?

- Це 1-ий за довгий час альбом, який продюсує не Рік Рубін, американський музичний продюсер та аранжувальник, визнаний MTV "найвпливовішим продюсером останніх двадцяти років". Його продюсують ді-джей, музикант-мультиінструменталіст Денжер Маус та звукорежисер британського рок-гурту Radiohead Найджел Годріч. Це 2-ий альбом без Джона Фрусчанте, екс-гітариста гурту. Тут багато клавішних, і загалом звук став м'якшим. Утім, все одно відчувається, що Red Hot Chili Peppers хотіли зберегти дух платівок початку 1990-х і їм це багато в чому вдалося. Зокрема, за рахунок того, що у нового гітариста Джоша Клінгхофера на цьому альбомі помітно більша роль, ніж на попередньому.

- Чому люди так очікують на концерт у Києві?

- Люди дуже очікують на концерт, бо це - гурт всесвітнього рівня. Таких залишилося не так багато, а нові виникають доволі рідко. Багато людей росли на цій музиці, у багатьох із нею пов'язані особисті спогади. До того ж це справжнє шоу, про яке можна буде розповідати дітям.

Квитки на концерт коштують від 700 до 2500 грн. На розігріві культового колективу виступить популярний український гурт "The Hardkiss" і низка інших виконавців, яких назвуть згодом. Red Hot Chili Peppers виконають як давно улюблені хіти, так і пісні з нового альбому. Вперше Red Hot Chili Peppers виступили на НСК "Олімпійський" 2012-го. Концерт зібрав близько 20 тис. глядачів і тривав 2 год.

Зараз ви читаєте новину «Red Hot Chili Peppers вперше за 5 років випустили альбом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі