понеділок, 11 червня 2012 10:59

Райські врата Флоренції знову доступні публіці

Публіці буде знову відкритий доступ до так званої Райської брами, створеної італійським скульптором Лоренцо Гіберті в середині 15 століття. Про це повідомляє The Daily Mail.

Двері, про які йде мова, були створені Гіберті для баптистерію у Флоренції і вважаються його головним твором. Над стулками для північного входу Гіберті працював з 1403 по 1424 рік. На східні ворота у нього пішло ще більше часу - 27 років. Завершені вони були в 1452 році.

Автор: Фото: dic.academic.ru
  Рельєф північних дверей баптістерію
Рельєф північних дверей баптістерію

Мікеланджело, побачивши східні врата, зазначив, що вони підійшли б для дверей раю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мікеланджело під час створення "Страшного суду" надихали геї

Стулки східних воріт складаються з десяти прямокутних панелей, на яких зображені старозавітні сцени. Робота Гіберті була доступна для публіки протягом п'яти з гаком століть. Ворота баптістерію замінили на їх копію в 1990 році. Оригінал помістили на збереження в музей Опера-дель-Дуомо. Крім того, реставратори працювали над деякими панелями, щоб відновити їх первинний вигляд.

Автор: Фото: vokrugsveta.ru
  Фрагмент "Райських врат": битва з филистимлянами, Давид відрубує голову поваленого Голіафу
Фрагмент "Райських врат": битва з филистимлянами, Давид відрубує голову поваленого Голіафу

Відновлені врата не повернуться в баптистерій. Замість цього вони будуть виставлені в музеї Опера-дель-Думо в залі, де буде підтримуватися особливий температурний режим. Подивитися на роботу Гіберті можна буде починаючи з вересня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Райські врата Флоренції знову доступні публіці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі