середа, 24 серпня 2016 09:32

П'ять найцікавіших музеїв незалежної України
5

- Музеї, які я виділила, найбільш широко показують картину музейного світу сучасної України. Вони відкриті за Незалежності і їх досягнення є повністю і безроздільно українськими, - каже кандидат історичних наук, доцент Ганна Андрес. Вона назвала п'ятірку найцікавіших музеїв України.

 

1. Заклад: Музей сексу та сексуальних культур
Місто: Харків
Рік відкриття: 1999
Перший і поки єдиний в Україні музей, експозиція якого присвячена сексуальній культурі народів світу. Створювався музей з метою просвіти людей у питаннях взаємовідносин між протилежними статями, сексуальний розвиток підростаючого покоління, яким тільки належить одружуватися. Показані зображення представників Японії, Америки, Індії, Китаю, Африки і Європи з давніх часів і до кінця XIX століття. Матеріали представлені в 12 окремих залах. Кожен надає інформацію про різні нації. У музеї існує і зал для підлітків

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 найдорожчих картин сучасних українських художників

 

2. Заклад: Водно-інформаційний центр або Музей води
Місто: Київ
Рік відкриття: 2003
Музей знаходиться в самому центрі столиці України, в будівлі першої міської водонапірної вежі, побудованої в 1872 - 1876 роках. Вежа ця сама по собі є пам'ятником архітектури дев'ятнадцятого століття. У залах музею діють кілька моделей, що демонструють всеосяжну сутність води: вода на поверхні і вода під землею. Експозиція відображає кругообіг води в природі. Створено умови для подорожі по континентах, під час яких можна побачити як тануть льодовики, йде дощ, водоспад, виверження гейзера. Для малюків є можливість змінити русло річки, погратися з мильними бульбашками, а також доторкнуться до живої риби.

 

3. Заклад: Державний музей іграшки
Місто: Київ
Рік відкриття: 2005
Музейний відвідувач родом з дитинства. Цей музей має великий потенціал, щоб зацікавити дітей. 15-тисячна колекція іграшок збиралася протягом 76 років, але музе відкрився в 2005 році. Перлинами музейних фондів та експозиції вважаються лялька ХІХ ст. і пупс-африканець родини академіка Олександра Богомольця, ялинка з курячого пір'я роботи Софії Зими, діюча модель парового двигуна, трансформер "Від коня до трактора" 40-х років ХХ ст. Щорічно музей приймає близько 20-ти тисяч відвідувачів. Це, переважно, учні та студенти, а також їх батьки, дідусі і бабусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:ТОП-10 музичних альбомів незалежної України

 

4. Заклад: Музей звуку
Місто: Одеса
Рік відкриття: 2012
Відвідувачі можуть побачити еволюцію звукозапису, колекцію грамофонних і вінілових дисків, величезні радіоприймачі, старовинні грамофони і мікрофони, портативні програвачі платівок довоєнного часу, які поміщаються в кишені і заводяться ключем. В експозиції представлено унікальні екземпляри звукової апаратури і носії інформації, – від історичних раритетів до сучасної звуковідтворювальної техніки. У музеї пропонують послухати раритетні записи і звукові листи на платівках, вінілових стрічках та на дроті. Деякі експонати пов`язані з історією звуку в кіно і театрі, становленням музикантів, шансоньє. У колекції понад 50 тис. раритетних зразків музичної техніки та апаратури, а також велика збірка вінілових та грамофонних дисків, звукових листів і документів, пов`язані з історією звуку в Україні.

 

5.Заклад: Музей "Таємна Аптека"
Місто: Львів
Рік відкриття: 2012
Перший інтерактивний музей фармації. Історія цього музею розпочалася коли в одній із найстаріших львівських аптек "Під Угорською короною" під час проведення будівельно-відновлювальних робіт було знайдено таємний вхід у підземелля. Тут виявили давню фармацевтичну лабораторію, у якій таємний аптекар досі варить "мило для хабарників" і "виготовляє" піґулки щастя. Історія фармацевтики, яка повна цікавих фактів та подій, подана у легкому форматі відео-екскурсії з елементами театрального перформансу та дегустацією "аптечного еліксиру щастя та довголіття".

Зараз ви читаєте новину «П'ять найцікавіших музеїв незалежної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі