середа, 26 серпня 2015 14:09

Психолог Станіслав Ґроф стане в Києві почесним професором і представить українське видання книги

До Києва їде винахідник голотропного дихання - психолог Станіслав Ґроф. Окрім семінару, на якому представлять українське видання його книги, дослідник виступить перед студентами КНУ ім. Шевченка. Важливо, що воїни та волонтери АТО можуть безкоштовно взяти участь у семінарі, вартість у якому вимірюється тисячами гривень.


У Києві представлять перший переклад праці американського дослідника людської свідомості Станіслава Ґрофа. Науково-популярна "Психологія майбутнього" є підсумком його кар'єри. Вийшла в США 2000 року, після чого витримала ще 7 перевидань. 

"Книга перекладена багатьма мовами світу. Вважається хрестоматійною, оскільки презентує весь спектр ідей автора, підсумовує усі його дослідження у сфері психіатрії і психотерапії та окреслює шляхи розвитку гуманістичної думки на найближчі десятиліття. Як зазначають рецензенти, важко знайти підручник, який був би інформативним і водночас таким захоплюючим чтивом. Ґроф вражає оригінальністю думки і зрілістю власного бачення процесів, що відбуваються в наших головах і на планеті в цілому. Книга-підсумок усієї наукової кар'єри С.Ґрофа демонструє його велетенський вклад в гуманістичну психологію, спонукає зробити радикальну ревізію наших уявлень про себе самих і стверджує – тільки власна внутрішня трансформація кожного з нас є останньою надією людства на порятунок, -

 - розповідає перекладач, психолінгвіст Ярина Винницька, відома за свіжим перекладом Елізабет Ґілберт "Їсти, молитися, кохати" та книги про акторство "Жодних секретів" Пітера Брука.

  Обкладинка книги Станіслава Ґрофа "Психологія майбутнього".
Обкладинка книги Станіслава Ґрофа "Психологія майбутнього".

Перекладачка додає, що гість - цікавий доповідач і співрозмовник. Він приятелював із психологами Абрагамом Маслоу, Джозефом Кемпбеллом, винахідником ЛСД Альбертом Гофманом, а також Тімоті Лірі й Олдоса Гакслі.

Більшість із 30 книг Ґрофа стали світовими бестселлерами та хрестоматіями з трансперсональної психології. Абрагам Маслоу назвав його праці найзначнішим внеском у теорію особистості за останні десятиліття.

Під час візиту в Україну автор прочитає лекцію студентам Національного університету імені Тараса Шевченка. Там йому запланували вручити звання Почесного професора цього закладу.

Варто уваги те, що на сайті grof.in.ua можна заповнити анкету під назвою "Безкоштовна участь волонтерів і учасників АТО". Цим людям буде надана психологічна реабілітація без грошей. 

  Станіслав Ґроф вирішив безкоштовно реабілітувати українських воїнів АТО
Станіслав Ґроф вирішив безкоштовно реабілітувати українських воїнів АТО
Зараз ви читаєте новину «Психолог Станіслав Ґроф стане в Києві почесним професором і представить українське видання книги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі