вівторок, 22 жовтня 2013 10:26

Проросійські православні обурилися політикою УПЦ (МП) щодо євроінтеграції

Проросійські православні обурилися політикою УПЦ (МП) щодо євроінтеграції
Фото: society.lb.ua

Представники проросійських православних громадських організацій - "Православний вибір" , Союз православних братств України і " Народний собор " - засудили євроінтеграційні заяви глави Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП ) митрополита Володимира ( Сабодана). Про це пише Комерсант- Україна.

За їх словами, " переважна більшість віруючих" УПЦ МП підтримують єдність " російського світу ". Керівники цих організацій мають намір провести 4 листопада хресний хід, щоб показати справжнє ставлення громадян до євроінтеграції.

Нагадаємо, 30 вересня глави всіх найбільших церков і релігійних організацій опублікували спільне звернення до українців, у якому представники церков підтримали євроінтеграційні перспективи держави.

" Нинішню політику влади, спрямовану на придбання Україною асоційованого членства в ЄС, православна громадськість розглядає як зраду цивілізаційної сутності народу України, а також багатовікової братській спільності народів України, Росії та Білорусії", - йдеться у заяві, складеній лідерами організацій.

В УПЦ МП до таких заяв поставилися спокійно.

"Віруючі можуть мати найрізноманітніші політичні та геополітичні погляди. Церква не ділить парафіян за цією ознакою. Ми молимося за спасіння всіх без винятку членів церкви, і за владу, щоб вона могла вести політику, що влаштовує більшість громадян України ", - заявив прес-секретар глави УПЦ МП протоієрей Георгій Коваленко.

"Всі автори подібних заяв - агенти впливу Кремля, і їх діяльністю повинні займатися спецслужби. Те, що вони називають" хресним ходом ", - це антиукраїнська оргія, яка є посміховиськом над вірою, церквою і Христом. Їхні заяви про т , що вони представляють більшість віруючих УПЦ МП, просто безглузді, оскільки більшість представляють глава церкви митрополит Володимир і Священний синод, а ніяк не окремі групи людей із сумнівною репутацією ", - заявив директор Релігійно -інформаційної служби України Тарас Антошевський.

Зараз ви читаєте новину «Проросійські православні обурилися політикою УПЦ (МП) щодо євроінтеграції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути