Ексклюзиви
пʼятниця, 29 травня 2015 17:30

Прохасько та Карп'юк проведуть екскурсію Івано-Франківськом

Прохасько та Карп'юк проведуть екскурсію Івано-Франківськом

"Івано-Франківськ - це місто "живої" літератури, де живуть і працюють представники Станіславського феномену", - розповідає координатор літературного путівника Україною "Їздець" Галина Танай. 20 та 21 червня пройде літературна мандрівка вихідного дня. Подорож відбудеться за маршрутом Івано-Франківськ — Коломия — Івано-Франківськ. Вулицями міста гостей водитимуть письменники Тарас Прохасько та Василь Карп'юк.

- Василь Карп'юк і Тарас Прохасько відразу погодились долучитися до ініціативи, адже їм є що показати і розказати про літературний Івано-Франківськ. Безумовно, така довіра і готовність до співпраці дуже приємні, - розповідає Галина.

Відвідувачі зможуть пройтись слідами Василя Стефаника, Леопольда фон Захер-Мазоха, Івана Франка, Станіслава Вінценза та Ірини Вільде у Коломиї. Окрім пішої прогулянки відбудеться тур по найколоритніших кнайпах Івано-Франківська.

- Для початку екскурсія розрахована на 12 людей, в перспективі думаємо збільшити групу до 15-20 осіб. Все-таки літературна подорож передбачає особливу атмосферу, а її легше створити у невеликій групі. Ніяких обмежень немає, головна умова – екскурсанти мають бути не молодші за 18 років, - ділиться Галина.

На сьогодні вже зареєстровано з десяток охочих.

Чи пропонували ви ще комусь з українських письменників долучитись до проекту?

Наразі ми обдумуємо нові маршрути і поки що отримуємо позитивний фідбек від потенційних партнерів. Паралельно ведеться робота над літературним путівником Україною "Їздець" - це своєрідна "теоретична частина" проекту. У путівнику задіяно багато письменників, які знають цікаві та незвичні маршрути і локації, тому ми неодмінно будемо залучати їх до проведення літературних турів.

Хто ж все-таки стане потенційними "гідами"?

Потенційних поки залишимо в таємниці - хай буде приємний сюрприз

Чому вирішили почати з Івано-Франківська?

Це місто, в центрі якого ледь не кожна друга будівля певним чином пов'язана з авторами, чиїми книжками ми зачитуємося – і, більше того, цих людей можна зустріти просто на вулиці. Тому думка про літературну мандрівку до Франківська виникла сама собою. Так склалося, що наші друзі в цей момент працювали над розробкою літературної екскурсії по Коломиї. Це має бути ґрунтовна прогулянка слідами класиків української літератури – а вони ж не просто собі навчалися, працювали та писали свої безсмертні твори, а жили звичайним людським життям, з усіма його проблемами, пригодами та несподіванками. Отже, всі зійшлося, і в результаті склався цілком органічний маршрут подорожі до Коломиї та Івано-Франківська. Звісно, цими містами ми не обмежимося – наразі готуємо ще одну мандрівку вихідного дня, що включатиме Франківськ та Бучач. Також на прикметі Київ, Вінниця та Харків.

Зараз ви читаєте новину «Прохасько та Карп'юк проведуть екскурсію Івано-Франківськом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі